Van İş Adamları Derneği (VİŞAD...
MEBİT

Vişad Ankara'daki Patlamayı Kınadı

Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Genel Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, Ankara’da gerçekleştirilen ve tüm ülkeyi derinden üzen saldırının barışı hedef aldığını belirterek kınadı.

Abone Ol

2015-10-13 11:49:00 | Son Güncelleme : 2024-04-19 00:45:47

Vişad Ankara'daki Patlamayı Kınadı

Yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’daki bombalı saldırının ‘Barış İstiyoruz’ diye haykıranlara yönelik yapıldığını ifade eden Hatunoğlu, yetkililerin polemiklerden uzak durmalarını ve bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri derhal bulmaları gerektiğini söyledi.


Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirten Hatunoğlu, “Sabah saatlerinde Ankara’da Barış Mitingi düzenlemek amacıyla bir araya gelen çeşitli STK’lar ve barış yanlılarına yönelik terörist saldırıda 100’e yakın yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 400’ye yakın vatandaşımız yaralanmıştır. Bu alçak saldırı ehli vicdan sahibi olan herkesi derinden üzmektedir. Özelikle 7 Haziran seçimleriyle birlikte ülkemizde tırmanan/tırmandırılan çatışma ortamı telafisi imkânsız acılara neden olmuştur. Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için ülkeyi yönetenler ve birinci derece sorumluluk sahibi kurumların ucu gittiği yere kadar gitmeleri gerekmektedir. Aksi halde halk nezdinde faillerle aynı tutulacağı kaçınılmaz olur. ‘Barış istiyoruz’ demekten başka hiçbir suçu olmayan halkı hedef alan karanlık güçlerin üzerine mutlaka gidilmelidir.


Sorumluluk sahibi yöneticilerin polemiklere açık beyanatlardan uzak durmaları, henüz kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği kesinlik kazanmadan bazı çevrelere olayı yıkmaya çalışılmaları failleri kamufle etmeye yönelik yorumlanmasına neden olabilir. Menfur olayın meydana geldiği dakikalardan itibaren üstün gayretle suçu bir yere yıkmaya çalışılması, olayı örtmeye yönelik bir eylemdir. Bu noktada herkesin yapacağı açıklamalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Karanlık eller tarafından halkımıza yönelik saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER