Van Özel İstanbul Hastanesi Mü...
MEBİT

Özel İstanbul Hastanesi'nden Van'daki Kurumlara Çağrı!

Van Özel İstanbul Hastanesi Müdürü Ömer Çiçeksay, kentte madde bağımlısının çok sayıda olmasına rağmen hastanelerinin AMATEM servisindeki yatakların boş olmasının üzücü bir durum olduğunu belirterek, yetkililere destek çağrısında bulundu.

Abone Ol

2015-10-05 13:01:00 | Son Güncelleme : 2024-04-21 08:50:06

Özel İstanbul Hastanesi'nden Van'daki Kurumlara Çağrı!

Özel İstanbul Hastanesi Müdürü Ali Çiçeksay ve hastane yönetimi, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 

Burada konuşan Özel İstanbul Hastanesi Tıbbi Direktör Dr. Umut Karslı, hastane hakkında kısa bilgilendirmede bulundu. Hastanenin 2007 yılında 35 yataklı mevcut binada hizmet vermeye başladığını belirten Karslı, “Şu anda 115 yeni doğan yoğun bakım, 21 erişkin yoğun bakım, 22 çocuk yoğun bakım, 5 KVC yoğun bakım, 4 koroner yoğun bakım ve hasta yatakları olmak üzere toplam 240 yatak kapasiteli bir şekilde halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.


Özel İstanbul Hastanesi Müdürü Ömer Çiçeksay ise, devletin yaptığı hastanelerin işlerini olumlu yönde etkilediğini belirtti. Çiçeksay, “Devletin yaptığı hastaneler, hastaların Van’a gelmesine vesile oluyor. Bizim hastamızı artırıyor. Van’a gelen hasta kitlesi, iyi hizmet neredeyse orayı tercih ediyor. Yani rekabet güzel bir şeydir. Rekabet olması gereken, kaliteyi artırıcı bir şeydir. Bu manada devletin adım atması, bizleri de mutlu ediyor. Bunlar güzel şeyler, bizi tetikleyen şeyler, bizim hizmet kalitesini artırmamızı sağlayan şeylerdir” dedi.


Van’da madde bağımlısının fazla olduğunu, ancak tedavi noktasından yetkili kurumların yeterince konuya duyarlı olmadığının altını çizen Çiçeksay, “Türkiye’nin ilk özel AMATEM’ini açtık. 10 yatak kapasiteli olan merkezimizde şu anda sadece 5 hastamız yatıyor. Van’da 10 yatağın 5‘inin boş durması gerçekten çok üzücü bir durumdur. Şimdi dışarıda bu kadar madde bağımlısı varken, dışarıda bu tedaviye ihtiyaç duyan insan varken, burada tedavinin verileceği yataklar varken, bu yatakların boş durması çok büyük israftır. Çok yazık. Bununla ilgili atılacak adımlar hususunda biz İstanbul Hastanesi olarak gerekeni yaptık; ama gerek sivil toplum örgütleri, gerek belediyemiz, gerek valiliğimize bu konuda görev düşüyor. Tedaviye ihtiyaç duyan bireylere destek olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER