Ak Parti Van Milletvekili Aday...
MEBİT

Ak Parti Adaylarından Van Tso'ya Ziyaret

Ak Parti Van Milletvekili Adayları Beşir Atalay, Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Abone Ol

2015-10-02 23:55:00 | Son Güncelleme : 2024-01-30 11:37:58

Ak Parti Adaylarından Van Tso'ya Ziyaret

Van Tso Başkanı Necdet TAKVA, Tarih boyunca Van kenti hiçbir zaman göç veren bir kent olmamıştır. Sürekli nüfusu artmıştır. Buda Van’ın ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan değerini ortaya koymaktadır.


TAKVA, Son dönemlerde yaşanan çatışmalı süreç kentimiz ekonomisini çökertmiştir. Özellikle Kapıköy Gümrük Kapısının kapalı olması en önemli can damarımızı kesmiştir. Geçmiş yıllarda özellikle İran vatandaşlarının kentimiz ekonomisine sağladığı katkıların Kapıköy Gümrük Kapısının kapalı olması nedeniyle son bulması, büyük bir krize yol açmıştır.Bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşması gerekmektedir. Aksi takdirde kentimizde var olan ekonomik kriz, içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.Bizim öncelikli talebimiz Kapıköy Gümrük Kapısının acilen açılmasıdır. Bununla beraber deprem sonrası tahakkuk eden vergi borçlarının terkin edilmesi önem arz etmektedir. Kentimiz mevcut ekonomik durumu ile deprem sonrası ertelenen vergi borçlarını ödeyecek durumda değildir. Yine deprem sonrası yapımı gerçekleşen TOKİ konutlarının ödeme süreci kentimizde ekonomik sorunlar yaşatacaktır. TOKİ konutları ile ilgili yeniden yapılanma gerekiyor dedi.


Bugün kentimiz borçlanan bir yapıya bürünmüştür. Tüccar ve Esnafımız bankalara sürekli borçlanmaktadır. Kentimiz uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar bir borç yükü ile karşı karşıya kalmıştır. Sorunların bu şekli ile devam etmesi durumunda binlerce tüccar ve esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacaktır dedi. Takva, ayrıca Ekonomik suçlara ilişkin sicil affı, finansmana erişim, çevre yolu ve teşvik politikaları ile ilgili sorunları aktardı.


Toplantıda söz alan Beşir ATALAY, Sayın Başkanın yapmış olduğu güzel sunumlardan dolayı teşekkür ediyorum dedi. ATALAY, Ticaret ve Sanayi Odaları İllerin kalbidir. Bu nedenle Van’daki ilk ziyaretimizi Van Tso’ya yaptık. Kapıköy konusunda yaşanan sorunun çözümü için bugün Valimizle ve ilgili makamlarla görüşme yapacağım. Çözülmeyecek sorun yoktur. Kapıköy Van için çok önemlidir. Bugün kentte otellerin boş olması ve ticaretin durağın olmasında Kapıköy en önemli etkendir. Bunu kente ilk adım attığımda hissettim. Ümit ederim en kısa sürede bu sorunu çözüme kavuşturacağız.


Atalay, Ticaret erbapları hayata reel bakarlar bu sebeple sizlerin görüşleri bizler için çok önemlidir. Sizlerin bizlere aktarmış olduğu sorunların çözümü ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere sık sık bir araya geleceğimizi ifade etmek isterim. Bugün bizlere aktardığınız sorunları ile ilgili çalışmalar yapacağız ve ümit ederim çözüme kavuşturacağız dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER