Van’da ilk kez geniş yazar kad...
MEBİT

Beşyol Dergisi Van'da Yayın Hayatına Başladı

Van’da ilk kez geniş yazar kadrosu ile okurlarının karşısına çıkacak olan Beşyol Dergisi kentte yeni bir soluk olma hedefinde.

Abone Ol

2015-09-05 11:06:00 | Son Güncelleme : 2022-10-30 11:44:01

Beşyol Dergisi Van'da Yayın Hayatına Başladı

Van’da uzun zamandan bu yana çıkarılması planlanan Beşyol Dergisi’nde sona gelindi. Aylık, kültür sanat, siyaset ve Van’ın sorunlarını konu almayı hedefleyen Beşyol Dergisi’nin ilk sayısı pazartesi sabahı itibariyle ile okuyucuları ile buluşacak. Genel Yayın Yönetmenliği’ni Necdet Tam’ın yaptığı Beşyol Dergisi’nde Görsel İçerikler Yönetmenliğini de fotoğraf sanatçısı Ruşen Takva üstlendi. Günay Aslan, Necmettin Salaz, Şemsettin Takva, İbrahim Halil Baran, Abdulbasit Bildirici ve Bekir Güneş gibi önemli isimlerin yer aldığı Beşyol Dergisi Pazartesi itibari ile dağıtılacak.


Uzun yıllardır bizi Vanbulten.com'dan kendilerini takip ettiklerini ifade eden Genel Yayın Yönetmenliği’ni Necdet Tam, “Gazeteciliğe başladığımız ilk günden bugüne hiçbir zaman demokratik çizgimizden taviz vermedik. Bu nedenle kimi zamanlar çok sevdiğimiz can ciğer olduğumuz dostlarımızla dahi karşı karşıya gelmekten kaçınmadık. Bizim için her zaman en vazgeçilmezi doğruluk, dürüstlük, objektiflik ve taraflılık oldu. Biz hiçbir zaman tarafsız olmadık.

Her zaman adaletin, mazlumun yanında taraf olduk ve yaptığımız haberlerde "Acaba kim ne der" duygu ve korkusuna da hiçbir zaman kapılmadık. Uzun yıllardır yaptığımız internet haberciliğinin ardından şimdi sizlerin karşısına yep yeni bir alanda çıkıyoruz. Beşyol dergimiz ile bundan sonra Van'ın ve bölgenin önemli siyasi, sosyal, kültürel, iktisadi, çevre ve yaşamla ilgili özel haber ve değerlendirmelerle karşınızda olacağız” dedi.


Dergimizi ilk elinize aldığınızda hepinizin aklına aynı sorunun geldiğinden eminiz neden Beşyol diye aklınızdan geçtiğini şimdiden tahmin ettiklerini ifade eden Tam, “Van'ın ve belki de bölgenin en önemli kavşaklarından biridir. Eski Van şimdiki yerine taşındığında Beşyol dediğimiz alanda inşa edildi. Aslında beş ayrı yola kaynaklık eden ve Van'ın merkezi konumunda olan bir yer oldu. Van'ın önemli siyasi yapıları, ekonomik dinamikleri, sivil toplum örgütleri, dini yapılar ve esnafının en yoğun tercih ettiği yer hep Beşyol oldu.


Kim kime randevu vermek isterse, adres genellikle Beşyol'da bulunan yerlerden biri olur. Beşyol aslında küçük esnafın da merkezi durumundaydı ancak son yıllarda biraz Maraş Caddesi'ne kayıyor gibi. Sebebi ise AVM'lerin, eğlence merkezlerinin ve aslında kapitalizmin Maraş'ı tercih etmesinden kaynaklanıyor. Maraş Caddesi artık, kapitalizmin en uğrak yeri olurken, gençlerin önemli bir kısmı da burada sıkça bulunan kafe ve okey salonlarına akın etti. Küçük esnaf ve Van kültürü Beşyol'da kalırken, Van kültüründen kopuk ve ciddi bir yozlaşmanın adresi ise Maraş ve Cumhuriyet Caddeleri oldu. Bizim de derginin ismini Beşyol yapmamızın sebebi nasıl bir yayın politikası izleyeceğimizin de yol haritasını sanırım sizlere sunmuş durumdadır” şeklinde konuştu.


Dergilerinde Van'da ve bölgede çok iyi bilinen geniş bir yazar kadrosu da yer alacağını ifade eden Tam, “Yazarlarımız yazıları ile Van'ın ve bölgenin önemli olaylarına ayna tutarken yine önemli grafiklerimiz, özel ve dosya haberlerimizle de sizlere yepyeni ve çok farklı bir dergi sunacağız. Dergimizde önemli fotoğraf sanatçıları da objektifleri ile gözlerimize ve beynimize hitap edecek. Elbette ki çok önemli eksikliklerimiz de olacaktır. İlk defa bu alana girdiğimiz için bazı noktalarda eksikliklerimiz olabilir bu konuda da hoşgörünüze sığınacağız.En büyük sıkıntımız elbette ki ekonomik olacak. İlk sayımız olması münasebetiyle reklam ve sponsor desteği alamadık. Sadece abonelik ve dergi satışlarımızla kendimizi finanse edeceğiz. 2. sayıdan itibaren Van'da ve bölgede bulunan önemli kurum ve kişilerin de elbette ki dergimize desteklerini bekleyeceğiz. Van ve Bölge'ye yep yeni bir soluk için bizlerin de ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içerisinde olmamamız gereklidir. Siz değerli okuyucularımız dergideki eksiklikleri dergi içerisinde yazacak olan mail adreslerimizden bize yazabilirsiniz. Umarız hep beraber güzel bir sorumluluğa imza atar her ay Beşyol dergisinde birbirimizle diyalog içerisinde oluruz. Allah bizleri siz okuyucularımıza eş, dost, ve camiamıza karşı utandırmasın” şeklinde sözlerini tamamladı.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER