Van Halk Sağlık Müdürlüğü, sig...
MEBİT

Van'da Sigaranın Zararları Anlatıldı

Van Halk Sağlık Müdürlüğü, sigaranın zararlarını anlatmak için bir stant açtı.

Abone Ol

2015-09-02 12:42:00 | Son Güncelleme : 2022-09-23 20:05:01

Van'da Sigaranın Zararları Anlatıldı

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafında Van Sağlık Müdürlüğü birasında sigaranın zararlarını anlatmak için bir stant açıldı.


Stantta karbonmonoksit cihazı kullanılırken, sigarayı bırakmak isteyenler ise Van Bölge Eğitim Araştırması Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) yönlendirildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyologu Osman Turğut, “Sigarayı bırakıyoruz, siz de bırakabilirsiniz. Zorluklarla başa çıkın, sabırlı olun. Çünkü sigara bir bağımlılıktır. Unutmayın alışmak bir öğrenme işidir. İçmeye alışabildiyseniz, içmemeye de alışabilirsiniz. Bunun için kararlı olmak, sabırlı olmak ve destek alın. En etkili çözüm hiç başlamamaktır” dedi.


Van Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Beygo ise, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu bu çalışmaları başarılı ve faydalı bulduğunu belirterek, “Sigarayı bırakmak irade işidir. Bir insan iradeli oldu mu, sigarayı bırakır.Yeter ki o kararlılığı benimsesin. Eğer ki sigara kullanıyorsa, o halde sağlığınızı, geleceğinizi tehlikeye atmış durumdasınız” dedi.


Sigara kullanıcılarına çağrıda bulunan Beygo, “Hayatınızı kurtaracak o kesin karara doğru adım atın diyorum. Sigarayı vücudumuzdan değil, hayatımızdan nasıl kovabiliriz, bir düşünün ve en yakın hekiminize veya Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezilerine başvurun” diye konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER