Van Büyükşehir Belediyesinin k...
MEBİT

Büyükşehir Belediyesi, 2015 hedeflerine adım adım ilerliyor

Van Büyükşehir Belediyesinin kent merkezinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde (köylerde) başlatmış olduğu asfalt serimi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone Ol

2015-09-01 14:01:00 | Son Güncelleme : 2021-08-29 00:49:08

Büyükşehir Belediyesi, 2015 hedeflerine adım adım ilerliyor

Şimdiye kadar 350 km stabilize, 120 sathi kaplama asfalt, 50 kilometre sıcak karışım asfalt ve 39 köprü çalışması yapan büyükşehir, yıl sonuna kadar 468 kilometre asfalt, 600 km stabilize, 500 kilometre sathi kaplama, 39 köprü ve 6 istinat duvarı yaparak çalışmalarını tamamlayacak.

 

Van  Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve çalışma alanlarının genişlemesi ile birlikte kentte bağlı bütün ilçelerde ve kırsal alanlarında yaptığı çalışmalar devam ediyor. Kent tarihinde bu güne kadar hizmet görmemiş olan ilçelerde ve kırsal mahallerde çalışmalar başlatan Van Büyükşehir Belediyesi, mevsim sonuna kadar kenttin bütün ilçelerinde ve kırsal mahallelerinde çalışmalar yaparak, sezonu kapatacak. Bir yandan yol, köprü çalışmaları devam ederken, diğer yandan ise Van Su ve Kanalizasyon İşletme İdaresi (VASKİ) ise, su, kanalizasyon çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Özellikle grup köylerin bulunduğu uzun yolların asfaltlanmasını yapan belediye, yıllardır eziyet olarak görülen yolları kent merkezi asfalt standartlarına kavuşturdu. Özellikle köy yollarında yapılan asfalt çalışmaları tüm halkı memnun ederken, bununla birlikte tarla yolları, sulama göletleri gibi tarımsal çalışmaların da yapılması büyük bir takdir topluyor.

 

 

 

'Yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor'

Yol açma, yol düzenleme ve asfalt serimi çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerde ve kırsal mahallelerde toplamda 468 km asfalt, 600 km stabilize, 39 köprü, 500 kilometre sathi kaplama asfalt ve 6 istinat duvar yapma kararı almıştı. Büyükşehir Belediyesi, sezon öncesi açıkladığı bu rakamları sezon sonuna kadar büyük oranda aşmayı planlıyor. Ekim-Kasım ayına kadar devam edecek olan çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanırken, bazı çalışmalar ise bitme noktasına getirildi. Şimdiye kadar 350 km stabilize, 120 sathi kaplama asfalt, 50 kilometre sıcak karışım asfalt ve 39 köprü çalışması yapan büyükşehir, tüm hedeflerini gerçekleştirerek 2015 yılı sezonunu kapatacak.

 

'Su, kanalizasyon çalışmaları devam ediyor'

Van Su ve Kanalizasyon İşletme İdaresi (VASKİ) ise, şuana kadar 480 kilometre içme suyu şebeke hattı, 140 kilometre kanalizasyon hattı çekti. VASKİ, yıl sonuna kadar toplam 311 kilometre kanalizasyon ve 700 kilometreye yakın ise içme suyu şebekesi yaparak, bu konuda bir rekora imza atacak. VASKİ'nin ilçelerde yaptığı arıtma tesisleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı arasında yapılan antlaşma ile IPA3 kapsamında Van Entegre Su Projeleri ve Erciş içme suyu temini projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu proje kapsamında Erciş'in tüm içme suyu hattı yenilenecek. 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER