Bilim Sanayi ve Teknoloji Van...
MEBİT

Van'da Basınçlı Tüp Denetimleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürlüğü görevlileri, tüp dolum tesisini gezerek 1976 yılı üretimi olan oksijen tüplerinin dolumunun yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Abone Ol

2015-08-31 19:16:00 | Son Güncelleme : 2024-01-08 21:32:18

Van'da Basınçlı Tüp Denetimleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Uygulanması kapsamında Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği’nin 2015/2 sayılı tebliği doğrultusunda Van’da denetimler start aldı.


Olası faciaların yaşanmaması için 1976 yılında üretilen oksijen tüplerinin doldurulmaması konusunda denetimlerini sıkılaştıran ve bu alanda iştigal eden esnafları ve dolum tesislerini gezen Bilim Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürlüğü görevlileri, dolumların yapılmaması gerektiği konusunda bilgiler verdi. 


Gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağını ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürü Nevzat Gün, “Denetimlerimiz daha çok 1976 model oksijen tüplerinin dolumunun yapılmamasına yönelik bilgilendirme çalışmalarını kapsamaktadır. Yönetmelik kapsamında bu tüplerin kullanımının artık yasaklandığı, hiçbir şekilde dolumunun yapılmaması gerektiği konusunda dolum tesisimizi ziyaret ederek, gerekli bilgileri kendilerine sunduk. Van Küçük Sanayi Sitesi’nde ise demiri eritmek için kullanılan oksijen tüplerinin kullanılmaması gerektiğini ifade ettik. Savaş döneminde kalma tüplerin bile doluma geldiği yönünde bilgiler bize gelmektedir.


Biz de insanlarımızın can güvenliği açısından gerekli mercileri bilgilendiriyoruz. Bu gerekli yönetmeliğe uymaları konusunda kendilerini uyarıyoruz. Dolumların devamı halinde gerekli işlemleri de yapmaktan geri kalmayacağız. Olası faciaların meydana gelmemesi için bu konuda çok ciddi bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktayız. Dolum tesisi yetkilileri ve sanayi esnafımızın da bu konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER