Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (...
MEBİT

Konyalı Gazeteciler Van'a Hayran Kaldı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Konya’dan gelen 28 gazeteci, Van’ın doğal güzelliklerine ve misafirperverliğine hayran kaldı.

Abone Ol

2015-08-31 00:48:00 | Son Güncelleme : 2024-04-13 13:20:07

Konyalı Gazeteciler Van'a Hayran Kaldı

Gazeteci Değişim Programı çerçevesinde Van’a gelen Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Konya Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Diyarbakır Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Melik Akaslan ve yaklaşık 30 Konyalı gazeteci, VGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bekleyen ve yönetimi ile bir araya geldi.


VGC’de düzenlenen basın açıklamasında açılış konuşmasını yapan VGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bekleyen, bölgede çıkan olaylar nedeniyle birçok organizasyonun iptal edildiğini belirterek, böyle bir süreçte Konyalı gazetecilerin kendilerini ziyaret etmesinin çok anlamlı ve güzel olduğunu söyledi. Böyle bir süreçte bu tür organizasyonların kardeşlik adına çok anlam ifade ettiğini vurgulayan Bekleyen, “Daha önce Bursa’daki gazetecilerle böyle bir organizasyona imza atmıştık. Onlarda geldiler, bizde oraya gittik. Çok iyi geri dönüşümleri oldu. Ama böyle bir süreçte Konya’daki gazetecilerin bizleri ziyaret etmesi daha da önem arz ediyor. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede bizlerde Konyalı gazetecilere bir iadeyi ziyaret yaparız” ifadelerini kullandı.

 


Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise, bölgede sıkıntılı olduğunu ve gelmemeleri gerektiğinin kendilerine ifade edildiğini, fakat tüm arkadaşlarının bu dönemde yöreye gelmenin daha önemli olacağını ilettiklerini söyledi. Özdemir, başka bir şehri de tercih edebilecek imkanlarının olmasına rağmen özellikle Van’ı seçtiklerini belirterek, “Bir kere biz buraya turistik bir gezi amacıyla gelmedik. Bizim asıl amacımız buradaki arkadaşlarımıza destek olmak, Van bölgesinin güzelliklerini, Van ve akabinde bölgenin sadece terörle anılan bir yer olmadığını ve burada da çok güzelliklerin olduğunu görmek ve bunu kamuoyuna aktarmaktı. İyiki de gelmişiz. Ziyaretlerimiz tamda düşündüğümüz gibi gerçekleşti. Hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. İnsanlar bizlere sıcak davrandılar. Ben bizleri burada ağırlamalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Ziyaret sırasında tesis sahipleri ile görüştüklerini ve bu görüşmeleri sırasında yapılan organizasyonların bir kısmının iptal edildiği söylemleri ile karşılaştıklarını ifade eden Özdemir, “Şunu anlamakta üçlük çekiyorum. Burada, doğu halkı için mücadele ettiğini söyleyenler maalesef bu bölgede iş yapan, yaşayan insanlara zarar veriyor. Böyle bir mücadelenin kabul edilebilir yanı olduğunu biz düşünmüyoruz. Ama maalesef bu noktaya getirmeye çalışıyorlar. Bölge insanının buna inanmadığını, bu noktada devletinin yanında olduğunu görmekten de mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah arkadaşlarımız bu ziyaretlerini çok olumlu bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaklardır. Van’ın ve bölgenin güzelliklerini anlatmış olacağız” şeklinde konuştu.



Konya BYEGM İl Müdürü Cemil Paslı ise, Van’da organizasyonların iptal edilmesini gerektirin bir durumun olmadığını ifade ederek, “Daha önce 1992 yılında Van’a gelmiştim. O günden bugüne Van çok değişmiş, güzelleşmiş. İnşallah arkadaşlarımız bu güzellikleri sayfalarına taşıyacaklar. Bizlerde üzerimize düşeni yapacağız. Bu kapsamda bizleri ağırladığınız için hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Diyarbakır BYEGM İl Müdürü Melik Akaslan da, Gazeteci Değişim Programı çerçevesinde daha öncede farklı illere ziyaretlerin düzenlendiğini belirtti. Akaslan, “Bu gezilerin çok büyük faydası var. Bizler bunu yaşadık. Özellikle böyle bir ortamda Konya’dan gazetecilerin buraya gelmesi çok büyük bir gelişmedir. Özellikle batıdaki yerel gazete sahiplerinin buralara gelip, buraları görmeleri lazım” ifadelerine yer verdi.



Karşılıklı soru cevap ile devam eden toplantı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir tarafından VGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bekleyen’e plaket verilmesi ile son buldu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER