Van Büyükşehir Belediyesi, önc...
MEBİT

Van Büyükşehir Belediyesi’nden Nene Hatun Kız Yurdu ile ilgili açıklama

Van Büyükşehir Belediyesi, önceki gün yerel basında yer alan Büyükşehir, Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdunu Mühürledi haberleri ile ilgili yazı bir açıklama yaptı.

Abone Ol

2015-08-28 23:14:00 | Son Güncelleme : 2024-02-27 08:55:56

Van Büyükşehir Belediyesi’nden Nene Hatun Kız Yurdu ile ilgili açıklama

Binanın tamamen imar kurallarına uyulmadan ve can güvenliği alınmadan yapıldığını belirterek, ‘güvenliği sağlanıyor’ denilen yurdun uyuşturucu madde kullanım alanına döndüğünü fotoğraflarla kanıtladı.


Van Büyükşehir Belediyesi, önceki gün yerel basında yer alan “Büyükşehir, Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdunu Mühürledi” haberleri ile ilgili yazı bir açıklama yaparak açıklık getirdi. Söz konusu yurt yerinin geçmişten bugüne kadar belediye arsası olduğu belirtilen açıklamada, buna ilişkin tüm resmi belgelerinde mevcut olduğu ifade edildi. Söz konusu arazi üzerine yapılan yurt binasının kaçak, ruhsatsız, yapı ve imar kurallarına uygun olmayan bir şekilde inşa edildiğini hatırlatan belediye, alanın tahsisine ilişkin de hiçbir işlemin yapılmadığı ifade edildi.


‘Söz konusu yapı can güvenliği ve imar kuralları dikkate alınmadan yapılmıştır’

Belediye açıklamasında, “Mevcut durumu gecekondu ve işgal durumundadır. Deprem kuşağı olan ilimizde hiçbir tedbir ve deprem riskine uygun olmayan bir şekilde inşa edilmiştir. Orada olacak hiçbir öğrencinin can güvenliği alınmadan yapılmıştır. Van Büyükşehir Belediyemizin bütün birimleri Milli Eğitim Müdürlüğüne iki yıldır sürekli resmi yazışmalar yazmış ama Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından hiçbir şekilde resmi yazışmalara cevap verilmemiştir. Arsanın hukuki olarak belediye tarafından tahsis yapıldığına dair hiçbir resmi evrak yoktur. Belediyenin tahsis ettiğine dair varsa tek bir resmi evrak ortaya koysunlar ve ispatlasınlar. Van Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu arsanın karşılığında ‘Kendilerine şehir merkezinde eş değerde bir arsa verdik’ söylemleri ise tamamen uydurmadır”


“Yurt denilen alan uyuşturucu madde kullanım merkezine dönmüş”

Yurt olarak kullanıldığı ifade edilen yapıda öğrencilerin hiçbir şekilde can güvenliklerinin alınmadığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi, “Yapının alkol, tiner ve her türlü uyuşturucu kullananların mekânı olduğu tüm mahalle sakinleri tarafından da bilinmektedir. Uyuşturucu mekânı olarak kullanıldığına dair mahalle sakinlerinin yoğun şikâyetleri ve rahatsızlıkları belediye yetkililerine defalarca yapılmıştır. Özelikle okulların kapanması ile beraber tamamenuyuşturucuları mekanı olup hiçbir güvenliği bulunmamaktadır. Bu durum orada çekilen fotoğraflarla da tescillenmiştir” açıklamasında bulundu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi, son olarak söz konusu alanda kamu hizmetinde kullanmak üzere sağlık tesisi inşa edeceğini de bildirerek, açıklamasını “Belediyemizi karalama politikaları artık resmi kurumlar üzerinden yapılıyor” şeklinde bitirdi.

 

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER