Van’da bir araya gelen turizmc...
MEBİT

TÜRSAB BYK ve Van TSO'dan ortak turizm açıklaması

Van’da bir araya gelen turizmciler, bölgede yaşanan çatışmalı sürecin bitmesi için çağrıda bulundular.

Abone Ol

2015-08-28 12:14:00 | Son Güncelleme : 2024-02-22 23:23:03

TÜRSAB BYK ve Van TSO'dan ortak turizm açıklaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde bir araya gelen turizmciler barış çağrısı yaptı.


Van TSO binası önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kaosun son bulmasını istediklerini belirtti. TÜRSAB ve Van ilindeki otelciler olarak üç aydır yaşananlardan kaygı ve endişe duyduklarını dile getiren Takva; özelde Van turizmi, genelde ise bölge turizmine karşı sorumluluk taşıdıklarını ve kaosun bir an önce son bulmasını beklediklerini kaydetti. Takva, “Çözüm süreci ile birlikte; ekonomiden sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük bir rahatlama yaşanmaya başlamıştı. Deprem sonrası ekonomisi, sosyal yaşamı ve turizmi dibe vurmuş bir kent, barış sürecinin de katkısıyla ağaya kalkmış ve en son geçtiğimiz Ramazan Bayramı dolayısıyla Van’a gelen turist sayısında ciddi bir artış olmuş. Van’daki bu turizm hareketliliği yerel ve ulusal basında yer almıştır.

 


 

Van’daki turizmciler olarak yerel ve uluslar arası turizm fuarında ve komşu ülkelerde Van ve bölgemizin tanıtımı yapılmış ve bu çalışmalar kısa sürede etkili neticeler vermiştir. Marka otellerin Van’a yatırım yapması, yerel ve uluslar arası tur operatörlerinin Van’ı ve bölgeyi tur destinasyonlarına alması, Van ilimizde ciddi bir ekonomik rahatlama ve yatırım yapma ortamı oluşturmuştur. Yine Van turizmi ve ticaretinin en önemli ayağı olan İran ile sınır kapısının en kısa zamanda açılması, eylül ayı içerisinde İstanbul-Van-Tahran tren turu yapacak olan acentelerimizin mağduriyeti şimdiden çözülmesi gereken önemli bir konu. Van’da inanç turizmi için ayrı bir önemi olan Van Akdamar Kilisesi ayininin ve ayin turlarının bu yıl için iptal edilmesi; Van ekonomisi ve turizmi için ayrı sıkıntı.


 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu ve Van ilimizdeki otelciler olarak Van için, bölge için, çocuklarımız için, ortak geleceğimiz için, gençlerimiz için ve en önemlisi insan ölümlerinin olmaması için barış” diye konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER