Van Kadın Derneği (VAKAD) Akti...
MEBİT

Van Kadın Örgütlerinden Barış Çağrısı

Van Kadın Derneği (VAKAD) Aktivisti Selen Özünver, kadınlar olarak barışı ısrar ettiklerini belirterek, "Silahlar sussun, barış konuşsun" dedi.

Abone Ol

2015-08-04 15:50:00 | Son Güncelleme : 2024-02-05 02:28:39

Van Kadın Örgütlerinden Barış Çağrısı

Bir otelde gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında Yaka Kadın Kooperatifi, Ahtamara LGBTİ, Kadın Sanatçılar Derneği, Kamer Vakfı ve VAKAD üyeleri barış çağrısında bulundu. Grup adına basın metnini okuyan VAKAD Aktivisti Selen Özünver, Suruç katliamının katillerini bildiklerini, bunun derhal aydınlatılmasını istediklerini belirtti. Türkiye’de yaşanan tüm olumsuzluklara karşın barış gelene kadar kadınlar olarak dur diyeceklerini anlatan Özünver, “Bizler, emeğine, bedenine, kimliğine el konulan, işsiz bırakılan veya ucuz emek gücü olarak güvencesiz koşullarda çalıştırılan, babaya- kocaya bağımlı bırakıldığımız yetmezmiş gibi fabrikalarda, sokaklarda, yollarda basit önlemler alınmadığı için canından olan ve ‘artık yeter’ diyen kadınlarız. Bizler, erkekler tarafından susturulmaya, yok sayılmaya çalışılan ama asla susmayacak olan, geceleri de sokakları terk etmediğimiz gibi sesimizin kısılmaya çalışıldığı hiçbir mekânı bırakmamak için direnen kadınlarız” dedi.

“BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR”


Çözüm sürecinin bir çırpıda bitirilmesinin de ne demek olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Özünver, “Yıllardır oyalamalarıyla kalıcı, eşitlik ve özgürlüğe dayalı, şeffaf ve biz kadınların katılımına açık bir barış için gereken adımları atmaktan kaçınanların bugün fütursuzca ‘çığırından çıkmıştı’ diye niteledikleri çözüm sürecinin bir çırpıda bitirilmesinin ne demek olacağını da çok iyi bilen kadınlarız. Çünkü biz, 1990’ların kirli savaş ortamında her türlü şiddet ve baskıya, tacize, tecavüze, cinsel istismara maruz kalan, sevdiklerini yitiren, savaştan ruhu, bedeni yaralanmış olarak dönenlere yoksulluk ve yokluk içinde ömür boyu bakım emeği verme görevini üstlenen ve asla o günlerin karanlık ortamına yeniden dönmek istemeyen ve barış diyen kadınlarız. Bugün de dün olduğu gibi barışa ihtiyacımız var, çünkü bugün evde, işte, sokakta maruz kaldığımız erkek şiddeti biliyoruz ki savaş ikliminde kat be kat artacak. Biz kadınlar hayatımıza barış dili egemen olsun diyoruz, çünkü milliyetçiliğin pervasızca yükseltildiği savaş dili kadın erkek eşitsizliğini derinleştirir. Biz kadınlar barışta ısrar ediyoruz, çünkü bizler savaşın getireceği işsizlik, yoksulluk, yoksunluk ve belirsizlikle en başta yüz yüze gelmek zorunda olanlarız. Sonuç olarak, susmuyoruz susmayacağız, bu topraklarda adil, eşit ve hakiki bir barış kurulana; sözümüz, sesimiz duyulana kadar; dayanışma içinde, yan yana, barış için ısrar edeceğiz. Hemen şimdi! Silahlar sussun, barış konuşsun” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER