Sağlık alanında Halk Sağlığı M...
MEBİT

Van'da kaç tane Aile Hekimliği Birimi var

Sağlık alanında Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Aile Hekimlerinin kurduğu Van Aile Hekimleri Derneği Van İl Sağlık Müdürlüğü Ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Uzman Dr. Ferhat EKİNCİ’yi ziyaret etti.

Abone Ol

2015-07-31 14:07:00 | Son Güncelleme : 2024-02-16 00:44:32

Van'da kaç tane  Aile Hekimliği Birimi var

Van Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Yıldırım ALTAY, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin ÇELİK ve Aile Hekimleri Derneği Sendika Avukatı Tulga Özdemir, Tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürü Vekili Uzm. Dr. Ferhat EKİNCİ’yi ziyaret ettiler. Ziyarette Aile Hekimliği Hizmetlerinden söz edildi. Aile Hekimlerinin sahada karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Aile Hekimlerinin tüm denetim, eğitim ve idari iş ve işlemleri Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü kaydeden Uzman Dr. EKİNCİ, Van merkez ve ilçelerdeki 83 adet Aile Sağlığı Merkezinde toplam 285 adet Aile Hekimliği Birimi bulunduğunu söyledi.

 

Uzman Dr. Ferhat Ekinci,Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki sağlık hizmetlerinin önemli bir bölümünün aile hekimleri vasıtasıyla sunulduğunu, halk ile teması aile hekimleri vasıtasıyla gerçekleştirdiklerini, bu sebeple aile hekimleri ile diyalog halinde olacaklarını sözlerine ekledi.

 

Ziyarette Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Yıldırım ALTAY, ise Sağlık hizmeti değerlendirilirken fiziki şartların yanında çalışan personelin özverisi göz ardı edilmemelidir. Gelinen bu seviyeye ulaşmada özelikle Doğu Bölgesinde sağlık çalışanlarının azami gayreti etkili olmuştur dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER