Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (...
MEBİT

Van'da Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Abone Ol

2015-07-30 14:22:00 | Son Güncelleme : 2024-03-02 13:51:21

 Van'da Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı

AFAD ekipleri tarafından tatbikat öncesi hastane çalışanlarını olası bir yangına karşı önce bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından hastane bahçesinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği siren çalarak yangın alarmı veren AFAD ekipleri, hastaların en kısa sürede tahliye edilmelerini sağladı. Yangından dolayı yüksek katlarda mahsur kalan sağlık personelleri ve hastalar ise AFAD ekipleri tarafından sedye ve halat yardımı ile kurtarıldı. Yangın anında nasıl hareket edeceğini uygulamalı bir şekilde gösteren AFAD ekipleri; söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım konularında da hastane personellerine bilgiler verdiler.  Son olarak yangın tüpleri ve tüplerin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak anlatan AFAD ekipler, tatbikatı başarılı bir şekilde tamamladılar.



Gerçeği aratmayan tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunan Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nden Doç. Dr. Cengiz Demir, böyle bir tatbikatın AFAD ile işbirliği içinde yapmalarının oldukça önemli olduğunu belirterek, “Bu tatbikatın amacı; personelimizin ve hastalarımızın iş ve sağlık güvenliğini, özelikle sağlık kurumu açısından önemli buluyoruz. Bundan sonra da bu tatbikatlar devam edecektir. Bundan sonraki tatbikatlarda özellikle bölgemizin de bir gerçeği olan deprem dolayısıyla deprem tatbikatı yapmayı da düşünüyoruz. Personelimizi hazır hale getirmek için bu tür tatbikatları yapıyoruz” dedi


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER