Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık...
MEBİT

Elma İç Kurduna Karşı 2.Döl İlaçlaması Uyarısı

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, çiftçilere ilaçlama konusunda uyarılarda bulunarak, elma iç kurduna karşı 2. döl ilaçlama zamanının geldiğini söyledi.

Abone Ol

2015-07-27 17:40:00 | Son Güncelleme : 2024-01-27 01:42:05

Elma İç Kurduna Karşı 2.Döl İlaçlaması Uyarısı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fevzi Altuner, teknik personellerince yapılan çalışmalar sonucunda uyarı istasyonlarından alınan veriler doğrultusunda, Van’da elma iç kurduna karşı kimyasal mücadele zamanı geldiğini belirtti.


Elma iç kurdu 1. dölüne karşı mücadele tarihlerini haziran ayında üreticilere duyurduklarını anlatan Altuner, “2015 yılı tahmin ve erken uyarı çalışmaları doğrultusunda elma iç kurduna karşı 2. döl ilaçlamaya Erciş ve Tuşba ilçelerindeki tahmin ve erken uyarı istasyonlarından alınan veriler doğrultusunda Erciş, Muradiye, Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerinde 26 Temmuz 2015 tarihinden başlanmış.


Gevaş tahmin ve erken uyarı istasyonundan alınan veriler doğrultusunda ise Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde 28 Temmuz 2015 tarihinden itibaren başlanması önemlidir. Bu konuda çiftçilerimiz elma iç kurduna yönelik ilaçlamalarını yapmaları gerekmektedir. Bu ilaçlama üreticilerimizin daha iyi verim almalarına büyük katkı sunacaktır” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER