Türk Diyanet Vakıf Sendikası V...
MEBİT

Türk Diyanet Vakıf Sendikası'ndan Basın Açıklaması

Türk Diyanet Vakıf Sendikası Van Şube Başkanı Ferit Önür, Doğu Türkistan’da Çinlilerin Müslüman Uygur Türklerine, Müslüman olduklarından ve de oruç tuttuklarından dolayı yapmış oldukları baskı, zülüm ve katliamları şiddetle kınıyor, Uygur Türklerinin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya haykırıyoruz dedi

Abone Ol

2015-07-07 16:10:00 | Son Güncelleme : 2024-03-02 15:01:49

Türk Diyanet Vakıf Sendikası'ndan Basın Açıklaması

Sendika binasında açıklamalarda bulunan Önür, Irak ve Suriye’de hergün ölüm ve katliamlar yaşanırken, ülkemizi de bu ateş çemberine çekmek isteyen din ve mukaddesat düşmanlarının bu mübarek Ramazan ayında İslami değerlerimize saldırmaları ve alay eder gibi meydanlara taşımalarının manidar olduğunu söyledi.

 

Önür, “İstemeyerek de olsa birlikte yaşamak zorunda olduğumuz bu insan müsveddeleri şunu iyi bilsin ki, bu ülke müslümandır. İnancına yapılacak olan her türlü saldırıya cevap verecek güçtedir. Kökü dışarıda bulanık kaynaklardan beslenen bu şer odakları, milletin inancıyla alay ederek birşey elde edeceklerini sanıyorsa aldanıyorlar. Gayri müslümlerin bile bu aya hürmeten Müslümanlara ve İslam dinine saygıları aşikarken, bu yurtta yaşayıp da hala İslamla müşerref olamamış, hayat felsefesini din düşmanlığı üzerine inşa etmiş bu cinsi ve fikri sapık insanlar toplumun gönlünde her zaman mahkum olmuştur ve mahkum olmaya devam edecektir. Gerek her zaman dindar öğrencilere ve dine saldırılarla gündeme gelen ODTÜ’de açılan pankart ve gerekse eşcinsellerin Taksim’deki yürüyüşlerinde açtıkları pankart ve yaptıkları sloganlar, biz Müslümanların nefteretini kazanmaya sebep olmuştur.


Bu nedenle böyle bir basın açıklaması yapma ihitiyacını duyduk. En az Taksim’de yürüyenler kadar onlarla bu yürüşe katılan milletin emanet oylarıyla seçilmiş millet vekilleri de suçludur. Ayrıca o milletvekilerine oy verenlerde bu vebale ortak olmuşlardır. Bunun hesabını millete olmasa bile kıyamet günü Allah'a vereceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca bugün Doğu Türkistan’da Çinlilerin Müslüman Uygur Türklerine, Müslüman olduklarından ve de oruç tuttuklarından dolayı yapmış oldukları baskı, zülüm ve katliamları şiddetle kınıyor, Uygur Türklerinin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya haykırıyoruz. Bizler Türk Diyanet Vakif Sen Van Şubesi çalışanları olarak dini değerlerimize yapılan her türlü saygısızlığı kınıyor, tüm İslam âlemini bu konuda duyarlı olmaya ve Uygur Tüklerinin yanında yer almaya davet ediyoruz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER