Türkiye Halk Oyunları Federasy...
MEBİT

Yol Spor Halk Oyunları Topluluğu Şampiyonluk Yolunda

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından İstanbu'da düzenlenecek olan Türkiye final yarışmasında Van'ı temsilen katılacak olan Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları topluluğu çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Abone Ol

2015-07-07 16:06:00 | Son Güncelleme : 2022-01-19 17:07:52

Yol Spor Halk Oyunları Topluluğu Şampiyonluk Yolunda

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 2014-2015 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen il ve bölge yarışmalarında büyükler kategorisinde stilize (geleneksel) dalda bölge birinciliğini elde ederek 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılacak olan Türkiye final yarışmasında Van'ı temsil edecek olan Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları topluluğu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Halk oyunları Türkiye finallerinde en iyi bir şekilde temsi etmeye çalışacaklarını söyleyen Halk Oyunları Eğitmen Ali Şener Korkmaz, “Türkiye Halk Oyunları Federasyonumuz tarafından her yıl dünyanın değişik ülkelerinde düzenlenen yarışmalar, festivaller, gösteriler ve benzeri aktiviteler ülkemizde yapılmaktadır. Federasyonumuzun 2014-2015 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen il ve bölge yarışmalarında Van Karayolları Yol Spor kulübü olarak büyükler kategorisinde stilize (geleneksel) dalda bölge birinciliğini elde ettik. 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılacak olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Türkiye final yarışmasında ilimizi temsilen Karayolları Yol Spor Kulübü Halk oyunları ekibimiz katılacaktır ve ekip olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Ekibimizin katılacağı yarışmada 7 bölgeden toplamda 25 ilden 35 kulüp katılacaktır.


Yarışmada her bölgenin renkleri, müzikleri, kostümleri, geçmişte yaşayan insanların yaşadığı toplumsal olayları, iş oyunlarını, insan hayvan ilişkilerini konu alan mizansen oyunlarda yer alacak. Tarihsel geçmişimiz, kültürel mirasımız olan folklorumuz içerisinde yer alan halk oyunları günümüzde ne kadarda ayakta durma mücadelesi verse de kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden olmasından dolayı halk oyunlarının korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması gerekiyor. İlimizin halk oyunları bakımından zengin olmasından ve halay bölgesinde olduğundan hareketli oyunların sergileneceği yarışmada iyi bir derece ile dönmeyi bekliyoruz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER