Van’da ‘Öğrenciler AB’yi Öğren...
MEBİT

Bana AB'yi anlat yarışması'nın ödülleri verildi

Van’da ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Bana AB’yi anlat’ konulu resim, hikaye ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Abone Ol

2015-07-06 13:20:00 | Son Güncelleme : 2023-06-17 04:21:52

Bana AB'yi anlat yarışması'nın ödülleri verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nce ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Proje’ yarışması kapsamında ülke genelinde 7., 8. ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Bana AB’yi Anlat’ konulu resim, öykü ve slogan yarışmalarına katılan öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından düzenlenen törenle ödülleri verildi. Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.



AR-GE Birimi Proje Koordinatörü Nurcan Alpaslan’ın kısa tanıtım konuşmasının ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yıl içerisinde çok sayıda etkinliğin yapıldığını belirterek, bu faaliyetlerinin en önemlilerinden birinin ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Proje’ yarışması olduğunu söyledi. Uluslar arası düzeyde olan ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Proje’ yarışmasına gösterilen ilginin kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini ifade eden Kırekin, “AB’yi sadece biz öğrenmiyoruz. Onlarda bizden bir şeyler öğreniyor. Bu karşılıklı akitlerin yerine getirilmesi ve AB denilen bu olgunun öğrencilerimiz tarafından yeterince tanınması için bu bir fırsattı. Ben öğrencilerimizi bu açıdan tebrik ediyorum” dedi.



Kırekin, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışmalarda birinci olanlara dizüstü bilgisayar, ikinci olanlara bisiklet, üçüncü olanlara satranç takımı verilirken, danışman öğretmenlere dolma kalem, okullara ise duvar saati verildi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER