Van'ın araç trafiği en yoğun c...
MEBİT

Sinyalizasyon Yerine Rampa Yaptılar

Van'ın araç trafiği en yoğun caddelerinden biri olan İskele Caddesi Üçevler durağında yaşanan kazalara karşı sinyalizasyon ışıkları talebinde bulunan mahalle sakinlerinin isteği karşılanamadı.

Abone Ol

2015-07-04 13:36:00 | Son Güncelleme : 2024-03-31 18:41:03

Sinyalizasyon Yerine Rampa Yaptılar


Vatandaşların talebini yansıtan haberin gazetemizde yayınlanması üzerine harekete geçen belediye ekiplerinin söz konusu kavşağa trafik ışıkları yerine asfalt hız kesici yapması tepkilere neden oldu.

 

 

Rampaya tepki gösteren vatandaşlar "İskele Caddesi Üçevler durağı, İl Milli Eğitim, Tarım İl Müdürlükleri, PTT merkezi ve dört lisenin bağlantı noktası ile İskele caddesinin yoğun araç trafiğinin bulunduğu kavşaktır. Vansesi aracılığı ile kazanın önlenebilmesi için sinyalizasyon sitemi yapılmasını istedik. İlgililer trafik ışıklarının yerine tümsek yaparak yaptılar. Biz kavşağa sinyalizasyon sitemi istiyoruz" dediler.

 

 

 

 

 

 

Yoğun araç trafiği nedeniyle kavşakta yayaların can güvenliği tehlikesi yaşadıklarını belirten vatandaşlardan İdris Polat,  "Bir vatandaş olarak ben şunu söylüyorum. Bu hizmeti bize getiren insanların asıl görevlerinden biri bize çağdaş hizmet sunmaktır.   Büyükşehir olan ilimizde geçici kaba bir rampa yapmak hizmet değildir. Çağımızda kavşaklarda trafik ışıkları kullanılıyor. Burası köy yeri değil. İş ve hizmet yapılırken Van'ın köy, kasaba olmadığını sorumlular, yetkililer karar vericiler artık göz önüne alınmaları gerekir.  Biz geri kalmış ülkesi de değiliz. Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi yetkililerinin kavşağa sinyalizasyon yapması bizim için bir hizmettir.


Biz oylarımızı veriyorsak eğer elimizden geleni yapıyorsak seçtiğimiz bizi yöneten ve atanan insanların da bizi düşünmesi lazım. Burada sık sık trafik kazaları oldu. Kazalarda büyük maddi zararlar ve yaralanmalar meydana geldi. Belediye rampa yaptı, ancak araçlar bu kez daha çok zarar görmeye başladı. Yapılan rampayı bir hafta sonra beyaza boyadılar. Vatandaşlar araçlarını haftada bir yaptırmak istemiyor.  Rampanın da araçlara ciddi zararı var.  Mahalle sakinleri olarak buraya trafik ışıkları yapılmasını bekliyoruz. Sinyalizasyon sistemi yerleştirmek zor bir şey değil, bu yapılabilir. Umarım sesimizi ilgililer duyar ve yaparlar. " şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Vansesigazetesi - İlhan Siyahtaş

 

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER