Başkentte, mazbatasını alan Mi...
MEBİT

XGundem Meclis Nabzını Tuttu

Başkentte, mazbatasını alan Milletvekillerinin yemini nedeniyle hareketli günler yaşandı. Tam da Koalisyon sözcüğünün en çok telaffuz edildiği bu dönemde sizler için meclisin nabzını tuttuk.

Abone Ol

2015-07-03 14:50:00 | Son Güncelleme : 2022-04-02 19:04:04

XGundem Meclis Nabzını Tuttu

İSHAK KARA - GUNDEMX HABER - ANKARA 

Mecliste kilit parti konumundaki HDP Milletvekillerine olası erken seçim, CHP, AKP ve MHP koalisyon senaryolarını, Barış sürecinde gelinen nokta ve TBMM ilk gün ki atmosferi sorduk işte cevapları;

 

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ;

 AKP – CHP koalisyonuna nasıl bakıyorsunuz?

Böyle bir koalisyona Genel Başkanımızın da belirttiği gibi destekliyoruz. Mevcut tabloya baktığımız vakit,  Türkiye’nin selahati için en reel den gerçekçi olan AKP – CHP koalisyonudur. Bizde bu koalisyonu cesaretlendirmek istiyoruz. Çözüm sürecine demokratikleşmeye dönük atacakları adımları da destekleriz.

MHP – AKP koalisyonu barış sürecini sekteye uğratır mı sizce?

 

Yani mevcut tabloda MHP’nin mantalitesi veya şuan Türkiye’ye sunduğu vizyon açısından ciddi sıkıntılı olacağını öngörüyoruz. İş, emek çevreleri, Türkiye’de yaşayanları böyle bir kaygısı var. AKP’nin zaten çözüm sürecine müzakere masasını devirmekle birlikte halkın ciddi bir tepkisine neden oldu ve halk bir nevi bu dönem AKP’yi cezalandırdı.



AKP ne zaman çözüm sürecine sarılsa, 2007-2009-2011 seçimlerinde olduğu gibi, CHP ve MHP muhalefetine rağmen oylarını arttırdı. O oylar birilerini kara kaşına kara gözüne, karizmasına verilmiyordu. Çözüm umuduna veriliyordu. Fakat bu müzakere masasını deviren AKP neticede halkta karşılığı tekrar tek başına iktidar olamaması gibi bir durum ortaya çıkardı. Böylesi bir durumda AKP  çözümü tümden red eden bir MHP koalisyonu Türkiye’yi zor günlere sürükleyecektir. Bu sermayenin de diğer demokrasi çevrelerinin de işine gelmiyor. Uluslar arası konjünktör de buna çok müsait değildir dolayısıyla Türkiye ciddi sıkıntılarla karşı karşıya, bana göre en mantıklısı bu şartlarda CHP – AKP koalisyonu bir birlerini dengeleyecek iki yapı olarak Türkiye’de taşlar kısmen olsa da yerine oturabilir.

 

HABERİN DEVAM İÇİN TIKLA

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER