Van Büyükşehir Belediyesi Kült...
MEBİT

Büyükşehir Belediyesi'nden Mahallere İftar Sofrası

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı kentte ilk kez yeni bir uygulama başlatarak mahallerde iftar programı düzenlemeye başladı.

Abone Ol

2015-07-02 15:37:00 | Son Güncelleme : 2023-12-22 10:16:32

Büyükşehir Belediyesi'nden Mahallere İftar Sofrası

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, her gün ayrı bir mahallede düzenlediği iftar programı ile halkla bir araya geliyor. Ramazan ayının başlaması ile birlikte her gün ayrı bir mahallede kurulan iftar sofrası halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü, Seyrantepe, Altıntepe ve Şemsibey mahallerinde iftar programı düzenledi. Belediye tarafından mahallerde verilen iftar yemeğine binlerce kişi katıldı.

 

İftar sonrası ise yurttaşlar için dengbej divanı ve tiyatro, çocukların için ise palyaço gösterimi yapan belediye, vatandaşlara günün yorgunluğu üzerlerinden attırmak için keyifli anlar yaşatırken, dengbej divanı ile yurttaşları geçmiş bir yolculuğa götürdü. Düzenlenen iftar programlarının tamamına katılan Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cahit Bozbay ve belediye meclis üyeleri burada yurttaşlarla mahallerde yaşanan sorunlar ve yapılacak olan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

 


DENGBEJLİK KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR
Kentte bağlı mahallerde düzenlenen iftar programlarının en önemli ayaklarından birisi ise iftar sonrası düzenlenen sanatsal programlar oluşturuyor. İftar sonrası vatandaşlar için dengbejlik divanı kurulurken, çocuklar için ise palyaçolar tarafından gösteriler düzenleniyor. Yine tiyatro gösterimleri ile vatandaşlara keyifli anlar yaşatılıyor. Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde faaliyet gösteren Dengbej Evi’nde icra eden programda vatandaşlara dengbejliğin tarihi ve önemi hakkında bilgiler veriliyor. Kürt sözlü edebiyatında yüzyıllardan beri süregelen bir geleneği icra eden dengbejler, müzik aleti kullanmadan, ezgiler eşliğinde aktardıkları klamlarla kimi zaman ihaneti, kimi zaman kavgayı kimi zaman ise büyük destanları haykırıyor.

 


GEVAŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE İFTAR VERİLECEK
Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı’nda mahallerde kurulan iftar sofralarını ilçelere de taşıtarak yurttaşlarla bir araya gelecek. Belediye tarafından 4 Temmuz’da Gevaş ilçe merkezinde düzenlenecek olan iftar programı için birçok etkinliğin hazırlığı yapılırken, iftar programına belediye yetkileri de katılacak. İlçe de yapılacak olan iftar programı sonrası sanatsal gösteriler düzenlenecek, yine yurttaşların sorunlarını ve ilçe de yapılacak olan çalışmalara ilişkin yurttaşların görüşlerine başvurulacak.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER