Van'da HDP'li kadınlar, Van mi...
MEBİT

Van'daki HDP'li Kadınlar Star Gazetesini Protesto Etti

Van'da HDP'li kadınlar, Van milletvekilleri olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Star Gazetesi tarafından cinsiyetçi bir söylem ile hedef gösterilmesini kınandı.

Abone Ol

2015-07-01 16:21:00 | Son Güncelleme : 2023-06-21 13:56:45

Van'daki HDP'li Kadınlar Star Gazetesini Protesto Etti

AKP'nin yarı resmi basın organı olan Star Gazetesi'nin, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı "Susturun şu şirreti" gibi cinsiyetçi söylemle hedef göstermesine, Yüksekdağ'ın vekil olarak seçildiği Van'da da tepkiler yükseldi. HDP'li il ve ilçe örgütleri eşbaşkanları Van İl Örgütü binasında yaptıkları açıklama ile vekilleri Yüksekdağ'a sahip çıkıp, gazeteye yönelik tepkilerini ortaya koydu.


'Bu gazetecilik değil, tetikçiliktir'

HDP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Hatice Can tarafından HDP'li kadınlar adına yapılan ortak açıklamada, Star Gazetesi'nin tetikçilik yaptığı ifade edildi.


Figen Yüksekdağ'ın siyasi kimliğinin yanı sıra kadın kimliğinin de hedef alındığına işaret eden Can, şunları söyledi:

"Saldırı, HDP'nin kadın özgürlükçü politikasına, kadın özgürlüğüne ve HDP'li tüm kadınlara yapılmıştır. Kamu çıkarı için değil, bireysel çıkarları esas alan bir gazete tarafından Eş Genel Başkanımıza açık bir şekilde hakaret edilmiştir. Yapılan haberin kadın iradesine bir komplo niteliğinde olup, kadın siyasi iradesinin tamamına yapılmış bir hakarettir. HDP'li kadınlar olarak, erkek egemen zihniyeti siyasete müdahale eden ve tüm kadınları hedef alan hakaret ve şiddet dilini kullananları buradan bir kez daha kınıyoruz."

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER