Van merkez Tuşba Ziraat Odası...
MEBİT

Özgökçe'den Büyükşehir ve Diğer Belediyelere Çağrı

Van merkez Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, çiftçilere ürünlerini satabilecekleri pazar alanlarının oluşturulması gerektiğini belirterek, bu konuda Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelere ciddi görevlerin düştüğünü söyledi.

Abone Ol

2015-07-01 15:42:00 | Son Güncelleme : 2022-11-08 15:37:58

Özgökçe'den Büyükşehir ve Diğer Belediyelere Çağrı

Makam odasında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Lütfü Özgökçe, verilen desteklere rağmen çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti. Çok farklı desteklerle çiftçilere katkı sunulması gerektiğini belirten Özgökçe, tarım ve hayvancılığı bir çarkın dişleri gibi olduğunu kaydetti.

 

Özgökçe, “Bugün siz çiftçilere ne kadar destek sağlarsanız sağlayın ürününü pazarlayacak bir yer olmadığı sürece bir çoğunun hasadı elinde kalır. Çiftçilerimiz büyük emekler sonucu yetiştirdiği ürünü nereye satacağını bilemiyor. Toprak Mahsülleri Ofisi’nin aldığı kota belli. Çiftçilere yönelik herhangi bir pazar yerinin olmaması, ürettikleri ürünlerinin ellerinde kalmasına sebep olmaktadır. Bu da ilimizin tarım ve hayvancılığını bitirmektedir. Bu konuda Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelere görevler düşüyor. Hatta bir pazar yeri değil birkaç tane pazar yerinin kurulması ilimizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sunacaktır.


İlimizde iş alanlarının olmaması, makinalı tarıma geçilmemesi, ürünlerin kotalı olması, kaçak yollardan et getirilmesi tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta olan köylülerimize sıkıntılar yaşatıyor. Birde pazar yerlerinin olmayışı ayrı bir dert. Herkes lütfen makamının hakkını versin, halka yönelik çalışsın” dedi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER