Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (...
MEBİT

Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Temelleri Atıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temelleri törenle atıldı.

Abone Ol

2015-05-28 17:45:00 | Son Güncelleme : 2023-10-21 22:55:07

Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Temelleri Atıldı

YYÜ’de düzenlenen törene Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve YYÜ öğretim görevlileri katıldı.

 

Törende konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamanın başlatıldığını belirterek, bu uygulamanın ileriki zamanlarda tüm ülkede yaygınlaşacağını ümit ettiklerini söyledi.


Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sayesinde vatandaşların yaban hayatı sevme imkanı bulduklarını vurgulayan Battal, “Bölgemizde yaşayan insanlar, sorun yaşayan hayvanlara denk geldikleri zaman YYÜ’de bu işin yapıldığını bildikleri için telefonlarla bize ulaşıyor. Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ve ekibi de bu hayvanları buraya getiriyor ve bütün masrafları üniversitemiz tarafından karşılanan bu hayvanlar, tedavilerinin ardından doğal ortamına bırakılıyor. Burada şunu gördük ki insanlar buraya getirilen hayvanlarla tanışmak istiyorlar. Çocuklarını getiriyorlar. Burayı gezmek istiyorlar ve dolayısıyla insanlar doğal hayatı, yaban hayvanları sevme imkanı da buluyorlar. Bunlarla tanışıp bunları korumanın gerekliliği ve bilincine erişiyorlar. Dolayısıyla bu merkez sadece bu yaban hayvanlarını koruma ve rehabilitasyon işlerini görmekle kalmayacak, aynı zamanda bu hayvanlar aracılığıyla insanlarımızın çocuklarımızın yaban hayatı sevme, yaban hayvanları koruma bilincini geliştirmiş olacaktır. Bu duygularla bu merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Tören, merkezin temellerine ilk harcın dökülmesiyle sonra erdi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER