Ajans Asya Fuarcılık Yönetim K...
MEBİT

Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı Açılışa Hazırlanıyor

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında kapılarını açacak olan ‘Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı’ için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Abone Ol

2015-05-24 23:52:00 | Son Güncelleme : 2023-06-02 19:34:40

Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı Açılışa Hazırlanıyor

Van İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı’nın bölgede özellikle inşaat sektörü için son derece önem arz ettiğini belirten Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, iddialı bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Fuarın Van ve bölge için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini ifade eden Güler, “Bunun için son derece titiz çalışıyoruz. Özellikle son dönemlerde imar sorununun çözülmesi ile birlikte ekonominin lokomotif sektörü olan inşaatta azda olsa bir canlılık görülmektedir. Bu fuarla birlikte sektörün daha da canlanarak Van’ın ve bölgenin ekonomisine büyük katkı sunacağını ümit ediyoruz” dedi.

 


Nisan ayı içinde gerçekleştirdikleri Tarım Fuarı’nın çok verimli geçtiğini ve bunun neticesinde firmaların Türkiye rekoru kırdığını vurgulayan Güler, “Tarım Fuarı’nda, Van ekonomisine yaklaşık 40 milyon TL’lik bir katkı sunmuştuk. Amacımız aynı başarıyı inşaat sektöründe de yakalayarak, durgun olan piyasaları biraz olsun canlandırmaktır. Bu fuar, özellikle bölge illeri ve İran’a ticaret yapmak isteyen firma ve sanayici tüccarlarımız için çok büyük fırsat içermektedir. İran’dan gerek katılımcı firmalarımız gerekse getireceğimiz alım heyetleri ile ciddi bağlantıların olacağını bekliyoruz. Şu ana kadar ülke genelinde ve yurt dışından 60 firmanın müracaat ettiği fuarımız, bölgenin en verimli fuarı olmaya adaydır. Biz herkesin gelip fuarı ziyaret etmesini ve fuara sahip çıkmasını istiyoruz.

 


 

Çünkü fuarların ekonomiye katkısı inkar edilemez” ifadelerini kullandı. Van’ın bundan sonraki dönemlerde bölgede fuar merkezi olamaya aday olduğunu da sözlerine ekleyen Güler, “Tüm sektör bileşenlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, en üst yöneticisinden en alt çalışanına kadar herkesin fuarı ziyaret etmesini ve bu kültürü yaşaması gerekiyor. Fuarlar sadece ticaretin geliştiği, bağlantıların yapıldığı arenalar değil aynı zamanda sektörle ilgili yeni bilgilerin öğrenildiği, ufuk açan organizasyonlardır. Tüm kurumlarımızın mühendis, mimar ve çalışanlarının fuarı görmesi, yeni bilgiler edinmesi, sektördeki yenilikleri görmesi, edinecekleri bilgileri birinci ağızdan ve uzmanından dinlemesi çok faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER