Danimarka Büyükelçiliği Müsteş...
MEBİT

Büyükelçilik Müsteşarlarından VGC'ye Ziyaret

Danimarka Büyükelçiliği Müsteşarı Stig Paolo Piras ile beraberindeki heyet, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ni (VGC) ziyaret etti.

Abone Ol

2015-05-22 16:45:00 | Son Güncelleme : 2023-01-14 00:16:34

Büyükelçilik Müsteşarlarından VGC'ye Ziyaret

Piras ile Portekiz Büyükelçiliği Müsteşarı Leandro Amado, Belçika Büyükelçiliği Müsteşarı Jeroen Vergeylen, İngiltere Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı David Burton, Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Daan Huısınga ve İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Pablo Barbara'nın da bulunduğu heyet, VGC Başkanı Fatih Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sevinç, Piras ve heyet üyelerine Van'daki yerel basın ve kentte yürütülen yerel seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.


Van'a ilk kez geldiklerini ve çok beğendiklerini belirten Piras ise, gördükleri güzelliklere karşı kente neden turist gelmediğini anlayamadıklarını vurgulayarak, kentin kültür elçisi olduklarını söyledi.


Kentteki insanların çok misafirperver olduğunu belirten Piras, "Burada işlerin biraz da olsa rahatlamasına sevindim. Yerel basınla ilgili rakamlar burada sağlıklı bir basının da olduğunu gösteriyor. Seçimler dolayısıyla geldik. Kurumlarla görüştük, seçimler öncesinde Van'ı görmek istedik. Medya, Türkiye'deki toplumun aynası durumunda. Çözüm sürecinin nihayete ermesi ve başarıyla sonuçlanması çok önemli. Burada İran ile iyi ilişkiler kurulması da kent için sağlıklı olacaktır. Umarım bu bölgeye barış gelir ve insanlar barış içinde yaşar" dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER