Van Valisi İbrahim Taşyapan, M...
MEBİT

Van'da Fatih Projesi Kapsamında Tablet Dağıtıldı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Fatih Projesi’ kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı.

Abone Ol

2015-05-22 12:26:00 | Son Güncelleme : 2024-04-12 04:38:46

Van'da Fatih Projesi Kapsamında Tablet Dağıtıldı

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Okul Müdürü Fahrettin Karaca, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Öğrencilere projenin faydaları hakkında bilgi veren Vali Taşyapan, “İnşallah bu tablet bilgisayarlar eğitiminize katkı sağlayacak ve daha iyi öğrenmenize vesile olacaktır. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı çok önemli projelerden bir tanesi. Okullara akılı tahta ile beraber içerisinde paket programlarının yüklü olduğu tabletlerin dağıtılması, Bakanlığımızın son yıllarda uyguladığı en önemli projedir” dedi.

 

 


Daha sonra 37 öğrenci ile 3 öğretmene tabletleri dağıtan Vali Taşyapan, ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.Gerek daha iyi eğitim almaları açısından gerekse kitap ve defter taşıma zahmetinden kurtulmaları açısında projenin her anlamda önemli olduğunu vurgulayan öğrenciler ise, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, 2012 yılında uygulamaya başlanılan proje kapsamında il genelinde 92 okulda 2 bin 708 akıllı tahtanın kurulumunun yapıldığını belirterek, 9 bin 794 öğrenci ile bin 385 öğretmene de tablet dağıtıldığını söylediler.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER