Van’da Karayolları Güvenliği T...
MEBİT

Karayolları Güvenliği Trafik Haftası

Van’da Karayolları Güvenliği Trafik Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Abone Ol

2015-05-04 18:20:00 | Son Güncelleme : 2023-06-06 18:08:17

Karayolları Güvenliği Trafik Haftası

Van Valiliği bahçesinde düzenlenen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Remzi Bayır, Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan, Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile öğrenci vatandaşların katıldığı programda konuşan Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Emniyet Amiri İbrahim Sever, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çözüm bekleyen sorunların başında trafiğin geldiğini söyledi.


Trafik kurallarına uyulmasının en gerekli koşul olduğunu ifade eden Sever, “Trafik, hızla artan nüfusla birlikte önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde son 15 yılda meydana gelen trafik kazaları nedeniyle yaklaşık 120 bin vatandaşımız yaşamını yitirmiş ve yaklaşık 1,5 milyondan fazla vatandaşımız yaralanmış ya da sakat kalmıştır. Bu dönem içerisinde trafik kazalarında bir yakınının kaybı ya da sakat kalması yaklaşık 8 milyon kişi etkilenmiş. Şüphesiz ki trafik konusunun ülkemiz için ne kadar öncelikli çözülmesi gereken bir sorun olduğunu ortaya koymak için bu rakamlar yeterlidir. Trafikte ana unsur insandır. Toplumumuzda trafik kazalarının asgariye indirilmesi, düzenli ve güvenli bir trafik ortamının oluşturulabilmesi için insanımıza trafik kuralına uyma alışkanlığının kazandırılması ve toplumda trafik bilincinin doğru şekilde uyulmasıyla olacaktır. Bu haftasının amacı, mümkün olduğunca çok sayıda yol kullanıcısına ulaşarak onları bilinçlendirmektir’’ dedi.

 


Yapılan konuşmanın ardından Karayolları Güvenliği Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerle kurallara uyan sürücülere ödülleri verildi.


Beşyol Meydanı’nda yapılan yaralı kurtarma tatbikatının ardından program sona erdi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER