Van Büyükşehir Belediye Eş Baş...
MEBİT

Eş Başkan Çoban ve Kaya’dan 1 Mayıs mesajı

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm emekçilerin bayramını kutladı. 1 Mayısın büyük mücadeleler sonucu yaratıldığını aktaran eş başkanlar,

Abone Ol

2015-05-02 01:36:00 | Son Güncelleme : 2023-08-18 05:28:18

Eş Başkan Çoban ve Kaya’dan 1 Mayıs mesajı

“Bu anlamlı mücadeleyi yürüten ve bu uğurda yaşamlarını feda eden tüm emekçileri saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. 1 Mayıs’ın dünya emekçi halklar için sınıfsal birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten eş başkanlar, emeğin yok sayıldığı bir dönemde ortaya koyulacak mücadelenin büyük bir anlamı olacağını söyledi. 


Hergün onlarca emekçinin egemenlerin kar hırsına kurban edildiklerinin altını çizen eş başkanlar, “Sadece Soma gibi maden kazalarında yüzlerce emekçi, bu kar hırsları nedeniyle hayatlarını kaybetmişlerdir.  Hükümet ise güvenceli bir çalışma ortama yaratmanın yerine ‘fıtrat’ diyerek emekçilerin ölümlerini olağan bir hal olarak sunmuştur. Yine haklarını ve emeklerini savunmak için alanlara çıkan emekçilere her yıl adeta işkenceler uygulanmaktadır.  Bilinmelidir ki, emek, toplumların  birlikte üretme ve birlikte yaşamasının en temel öznesidir. Bu özne, hiç bir sömürü ve baskıya boyun eğememiş, eğmeyecektir. Bunun için mücadele eden tüm emekçilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 



Eş Başkanlar son olarak, “Belediyelerimizde yerel ve demokratik mücadelenin en önemli alanı olan emeğe saygının anlamlı buluşması mücadele ediyoruz.  Emekçilerin; sosyal adalet, barış, bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük taleplerine tüm halkımızın sahip çıkacağına inanıyor, desteklediğimizi belirtiyoruz.  Bu vesile ile 1 Mayıs’ta emekçilerin ve halkımızın verdiği mücadelenin bu ülkeye barış getirmesini diliyor, bütün dünya emekçi halklarının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ını kutluyoruz” ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER