Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Ta...
MEBİT

Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Tahir Vanlıları Mest Etti

Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Tahir Van’da dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Seslendirdiği ezgilerle dinleyicileri büyüleyen Tahir’e yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Abone Ol

2015-04-26 23:30:00 | Son Güncelleme : 2024-04-20 09:25:31

Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Tahir Vanlıları Mest Etti

Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür Akademisi Nisan ayı etkinlikleri kapsamında yapmış olduğu etkinlikle devam ediyor. Etkinlik çerçevesinde kente gelen ilk Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Tahir vermiş olduğu atölye eğitimi ardından dinleyicilerle verilen konserle bir araya geldi.


Nuda Kültür Akademisi Konferans Salonu’nda verilen konsere VBB Eş Başkanı Hatice Çoban’ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Yoğun katılım nedeniyle birçok izleyici konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. Seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan Tahir dinleyicilere kimi zaman duygusal anlar yaşatırken kimi zaman dinleyicilerle birlikte ezgilerini seslendirdi. Yaklaşık 1 saat süren konserin ardından dinleyiciler Tahir’i uzun süre ayakta alkışladı.

 

 

Verilen konserin ardından sahneye çıkan VBB Eş Başkanı Hatice Çoban, Mizgin Tahir’e hediye vererek Tahir’i kutladı. Tahir’in Van’da bulunmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çoban, konserde emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından konuşan Tahir ise, Van’da bulunmaktan dolayı çok mutlu ve memnun olduğunu ifade ederek Van’ın kendisini heyecanlandıran ender kentlerden birisi olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Çoban, konseri dinleyen sanatçılar Ali Ekber Muradi ve Hekim Ludin’i sahneye davet etti. Çoban ve sanatçılar daha sonra hep birlikte dinleyicileri selamladı. 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER