Küresünniler İstişare Platform...
MEBİT

Küresünniler'den Ak Parti'ye Geri Adım Yok Mesajı!

Küresünniler İstişare Platformu öncülüğünde Edremit'teki bir restaurant'ta bir araya gelen muhtarlar, belediye meclis üyeleri, kanaat önderleri, Ak Parti aday adayları Ak Parti Van listesine tepki göstererek geri adım atmayacaklarını belirttiler.

Abone Ol

2015-04-25 17:09:00 | Son Güncelleme : 2024-03-17 17:16:09

Küresünniler'den Ak Parti'ye Geri Adım Yok Mesajı!

Küresünniler İstişare Platformu öncülüğünde Edremit'teki bir restaurant'ta bir araya gelen muhtarlar, belediye meclis üyeleri, kanaat önderleri, Ak Parti aday adayları (Servet Yenitürk, Mustafa Kaçmaz) Ak Parti Van listesine tepki göstererek geri adım atmayacaklarını belirttiler. Yüzlerce kişinin katıldı yemekli toplantıda kararlık mesajı verildi.

 

Küresünniler İstişare Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan şöyle dedi:

 

Değerli Milletvekili Aday Adaylarımız, 100 yıllık Küresünni tarihinde en büyük onurlu duruşunu, halkları için yaptıkları istifayla gerçekleştiren kıymetli meclis üyelerimiz, kıymetli muhtarlarımız, değerli kanat önderi büyüklerimiz ve kıymetli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.


Küresünniler Düşünce Platformu olarak yaşanan 100 yıllık tarihimizde bizler, bir devrimi gerçekleştirmeyi ve tüm fertlerimizi tek çatı altında buluşturmayı amaçlıyoruz. Değerli konuklar, Küresünniler 100 yıllık tarihinde ne yazık ki yaşadıkları bu topraklarda yöneten değil, hep yönetilen olmuştur. Bu acıtan gerçekle artık yüzleşmenin zamanı gelmiştir. Bizler 150 bine ulaşan nüfusumuza rağmen bu yokluğumuzu artık sorgulayarak buna sebep olan en büyük gerekçeyi ‘birlikteliği sağlayamamak’ olarak belirledik. Artık 100’ncü yılımızda bu kırılması zor durumu ortadan kaldırmayı tek ses, tek yürek ve tek akıl olmayı amaçlıyoruz.

 

 

Çıktığımız bu yolculukta, topluluğumuzun siz değerli büyüklerini yanımızda görmek bizleri onurlandırmıştır. Değerli büyüklerim, bugüne kadar ne yazık ki yok sayılmanın son örneğini yapılacak olan Milletvekili seçimleri için oluşturulan listede yaşadık. Birbirinden değerli ailemizin parçası 7 aday adayımız ve bizim dışımızdaki birçok aileyi temsil eden aday adayı, temayül yoklaması, STK görüşleri ve kamuoyu araştırmaları dikkate alınmadan dayatma bir listede yok sayılmıştır. Bizler gibi bir çok ailede çantada keklik görülerek, kirli yapılar tarafından yok sayılmıştır. Bu durum bizleri ve diğer aileler için bardağı taşıran son damla olmuştur.



Ak Parti kurulduğu günden bugüne kadar partinin bütün yükünü malıyla, canıyla sırtında taşıyan bu millet, yıllarca yok sayılmasına rağmen tüm desteklerini sürdürmüştür. Ancak bizler, kaderimizi artık birilerinin dudaklarından çıkacak kararlara bağlayamayız. Bizleri yok sayanların varlığını bertaraf etmek için çok önemli bir karar aldık. Bu kararımız sandığa gitmeme yönündedir. Bizler bu hatadan dönülmesi için her türlü gayret ve çabayı göstererek, ulaşılması gereken her yetkili merciye derdimizi, meramımızı anlattık. Ancak, bizleri dinleyip derdimize çözüm üretmesi gereken zihniyetler, tehditvari bir söylemle ‘Keskin sirke küpüne zarar’, ‘ Bunlar blöf yapıyorlar, ’Nasıl olsa üçgün sonra geri dönerler’, ‘Gidecekleri yerleri yok’ gibi yönetici vasfına uygun olmayan söylemlerle yapıcılıktan uzak, yıkıcı ve incitici bir dil kullanmışlardır. Bu incitici tavırlar karşısında ailemize mensup Meclis üyeleri onurlu bir tavır sergileyerek istifalarını sunmuş ve listeye rahatsızlığını dile getiren diğer aile mensubu meclis üyeleri de onurlu duruşlarını göstererek istifalarını vermişlerdir. Bu haksızlık karşısında Milletvekili aday adaylarımızın tamamı ailemizin almış olduğu boykot kararında kenetlenmiş, parçala, böl, yönet mantığı ile kirli tekliflerin önünü de kesmişlerdir. Onların gösterdikleri bu onurlu duruş karşısında, siz değerli büyüklerimizden tek isteğimiz artık taşın altına elinizi değil, gövdenizi de koyarak bu taşı sırtlamaktır.



Evet… biliyorum hepinizin geçmişle ilgili mutlaka konuşacağı bir şeyler vardır. Gün, geçmişi irdeleme günü değil, geleceğimizi şekillendirme günüdür. Bizleri yok sayanlara boş sandıkları göndererek en büyük cevabı vermiş olacağız. Konuşmama son verirken çok önemli bir adım attığımız bu yolda, siz değerli halkımızı da hep birlikte sesimize ses katacak bu onurlu yolda yürümeye davet ediyorum ve katılımınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER