İçişleri Bakanı Sabahattin Özt...
MEBİT

Bakan Öztürk Başkanlığı'nda Van'da Güvenlik Toplantısı

İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Bakan Öztürk başkanlığında, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Van Valisi İbrahim Taşyapan ve Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş valileriyle emniyet ve jandarma teşkilatlarından ilgililerin katıldığı Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı, düzenlendi.

Abone Ol

2015-04-20 00:05:00 | Son Güncelleme : 2021-08-01 21:21:39

Bakan Öztürk Başkanlığı'nda Van'da Güvenlik Toplantısı

Toplantının açılışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Öztürk, “Bölge toplantılarımızın ilkini 12 ilin katılımıyla Bursa'da gerçekleştirdik. Ankara, Konya ve Diyarbakır’dan sonra büyük fayda ve katkı beklediğimiz 5. toplantımızı bölgemizde bulunan 5 ilimizin katılımıyla bugün gerçekleştireceğiz. Bu toplantılar seçimin demokratik bir ortamda, huzur ve güven içerisinde geçmesi konusundaki kararlılığımızı ve hassasiyetimizin bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir" dedi.

 


 

Önümüzdeki seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için, demokratik bir ortamın oluşması için takdir ederseniz büyük bir önem arz ettiğini belirterek şunları söyledi: "Halkımızın iradesinin hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansıması için hükümetim ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbiri alma konusunda çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere örnek olacak düzeyde bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Bu toplantıda genel tedbirler görüşülecek, ayrıca her ilimiz kendi özeline, şartlarına ilaveten tedbirler alarak uygulayacaktır.” 



Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER