Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekono...
MEBİT

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Rektör Battal'ı Ziyaret Etti

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti.

Abone Ol

2015-04-18 00:09:00 | Son Güncelleme : 2022-12-13 11:53:22

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Rektör Battal'ı Ziyaret Etti

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.


D-8 ülkeleri arasındaki bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Musavi, bölgelerdeki talepleri dinlemek amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsattı. Musavi, Van'ı ziyaret etmelerindeki iki amaçlarından birinin yerel yönetimlerle istişarelerde bulunmak olduğunu belirterek, bölgede hangi sıkıntıların yaşandığını, bununla ilgili çözüm yollarının neler olduğu konusunda bilgi alışverişi yaptıklarını kaydetti. Gittiği kentlerde üniversiteleri de ziyaret ettiklerini ve üye ülkeler arasındaki bilimsel işbirliğini geliştirmek istediklerini aktaran Musavi, "Üye ülkeler arasında yüksek öğretimden sorumlu D-8 bakanları toplantısı yapmayı amaçlıyoruz. D-8 ülkeleri arasında yüksek öğretimdeki bilimsel işbirliğini nasıl geliştirebileceğimizin planlarını yürütüyoruz. Bu bağlamda üniversite yönetimlerimizle istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de katkılarınızı bekliyorum" dedi.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, "D-8'in önemi Ortadoğu'da son dönemlerde gelişen olaylarla daha da arttı. D-8 kurulurken hedeflerinden biri de Ortadoğu'daki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesiydi. Son olaylar önemini son derece arttırdı. YYÜ olarak bulunduğumuz stratejik konum itibarıyla bu tür girişimlerin öneminin farkındayız. Bundan sonraki projelerin takipçisi olacağız ve üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

 


Musavi, ziyaretin ardından YYÜ yerleşkesindeki camide cuma namazı kıldıktan sonra Van Kedi Evi’ni ziyaret etti. Musavi, kedi evinin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bir konferansa katıldı. Konferansın ardından YYÜ öğrencileriyle fotoğraf çektiren Musavi, üniversiteden ayrıldı.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER