Van’a yeni atanan Van Valisi İ...
MEBİT

Van Valisi Taşyapan VAN TSO’da

Van’a yeni atanan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısına katıldı. Van TSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri ve diğer organ üyelerinin tam katılımla hazır bulunduğu toplantıda Vali Taşyapan’a Van ili ekonomik durumu ile ilgili geniş bir sunum yap

Abone Ol

2015-04-01 12:27:00 | Son Güncelleme : 2021-07-14 17:58:44

Van Valisi Taşyapan VAN TSO’da

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Vali Taşyapan’ın toplantıya katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Odamızın organ üyeleri ile bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bu kentin ekonomisini yönlendiren Van TSO üyeleri, İlimizin hak ettiği yere gelmesi için büyük bir çabanın içindeler” ifadesini kullandı.


Takva, Van ile ilgili genel bilgileri içeren sunum ile birlikte kentimizin çözüm bekleyen sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardı. Takva, Vergi Terkini dile getirerek “Daralan Van ekonomisine en büyük destek depremden kaynaklanan Vergilerin terk edilmesi olacaktır. Aksi takdirde sürekli borçlanan bir kent olan Van, ekonomik kalkınma hamlesini yakalayamayacaktır” dedi.


Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Sınır ticaretinin önündeki engeller, ekonomik suçlara yönelik affın çıkarılması, bölgeye özel bir ekonomik paketin çıkarılması, kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması, TOKİ konutlarının fiyatlarının düşürülerek yeniden yapılandırılması, Van-Şırnak karayolunun biran önce tamamlanması, enerji sorununun giderilmesi, çevre yolunun tamamlanması, Tarıma dayalı Organize Hayvancılık Bölgesinin biran önce hayata geçirilmesi ve Van Ferit Melen Havalimanında yaşanan sorunların giderilmesi gibi birçok sorunu Vanli Taşyapan’a aktardı.

 

Daha sonra Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, öncelikle bu kentin en önemli Meslek odasında olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer organ üyelerine teşekkür ederim. Bu kadar detaylı ve bilgilendirici bir sunumdan sonra Van ile ilgili çok daha fazla bilgiye sahip oldum. Geldiğim günden beri ve bugün gördüklerim itibari ile Van Ticaret ve Sanayi Odası oldukça etkin çalışmalar yapmış, bunu takdir ediyorum. Bizler, Van’ın hak ettiği noktaya gelmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Öncelikle kapımız herkese açık olacak. Benim dediğim tek doğrudur, mantığını kabul etmiyorum. İstişareler ve ortak akıl ile çok daha güzel çalışmalar yapabiliriz. Ayrıca yapıcı her eleştiriyi kabul edip değerlendireceğiz. Elbette ekonomik değerleri itibari ile çok iyi bir yerde değiliz. Ancak bunlar değişmez değerler değil. Birlikte potansiyellerimizi en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Farklı kaynaklar yaratmalıyız. Bu da ancak ortaklık kültürü ile olur. Bu kent tüm renkleri ile güzeldir. Bugün burada gördüğüm birlik beraberlik, beni gelecek adına umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, daha sonra Vali Taşyapan’a Van Tso Hizmet Binasını gezdirerek, Oda hakkında kendilerine bilgiler aktardı.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER