Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi E...
MEBİT

Van'da Okumak İçin Oturma Eylemi Yapılacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü; Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı ile ortaklaşa Okumak İçin Oturma Eylemi düzenleyecek.

Abone Ol

2015-03-30 17:08:00 | Son Güncelleme : 2023-09-18 17:05:49

Van'da Okumak İçin Oturma Eylemi Yapılacak

Feyyaz Tokar Eğitim Parkı ile ortaklaşa "Okumak İçin Oturma Eylemi" düzenleyecek. 


51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilecek olan eyleme, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, birim amirleri, senato üyeleri, üniversite, ilköğretim, lise ve dengi okulların öğrencileri ve halk davet edildi.

 

Eylemle ilgili açıklamalarda bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye'de okuma oranının hiç de istedikleri seviyede olmadığını belirterek, “Oysa okumayan bir toplumun ne kadar çalışırsak çalışalım ileri bir seviyeye ulaşması zordur. Okumak, sadece insanımızı bilinçlendirmez aynı zamanda huzurlu ve mutlu bir birey olmasına da vesile olur. O nedenle durmadan okumak, yeniden, bıkmadan okumak ve hep okumak zorundayız. Bu etkinlikteki amacımız da yarım saat de olsa kamuoyunun dikkatini okuma eylemine çekmek olacaktır.Atletizm Pisti'nde yüzlerce öğrenci, öğretim üyesi, öğretmen, birim amirleri bir araya gelerek sembolik anlamda ülkemizin bu sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Eğer bu etkinlikte on kişiyi dâhi okumaya ısındırır veya okuma alışkanlığı edindirmiş olursak ne mutlu bize. Herkesi bu eyleme bir kitapla birlikte katılmaya davet ediyorum" dedi.



Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, “Başta çocuklarımız olmak üzere gençlerimize, halkımıza, kısaca bu ülkede yaşayan herkese okuma alışkanlığı kazandırmak, onlara kitabı sevdirmek en kutsal görevlerimizin başında gelmelidir. O nedenle bu eyleme destek vermek eğitim öğretim adına da hayırlı bir iş olacaktır. 1 Nisan'da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle üniversitede olacağız" şeklinde konuştu.


Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdiresi Rezzan Bayram da, yıllardır eğitim kampında öğrencilere okumanın değerini vurguladıklarını belirterek, “Gönüllülerimiz öncülüğünde çocuklarımızla okuma saati uyguladık. Çok önem verdiğimiz bu hususla ilgili üniversite ve milli eğitim camiasıyla birlikte ortak bir eylemde yer almaktan çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.



Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Taştan da; dünyada okuyup da geri kalan hiçbir milletin olmadığını söyleyerek, “Çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, her toplum için geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Sosyal medyanın insanları gittikçe esir aldığı, kitaptan gittikçe uzaklaştığımız, kitaba dokunmadığımız ve kitabın kokusunu unuttuğumuz çağımızda kitaba dokunmak, kitabın ve okumanın değerini bilmek nefes almak kadar önemlidir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal'ın bu büyük projeye öncülük etmesi, senatoya bu meseleyi taşıyarak okumanın önemine vurgu yapması, üniversitemiz ve insanlık adına büyük bir kazançtır. Başta kendisine ve bu projeye destek veren senato üyelerine, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve camiasına, başından beri bu etkinliğin içinde yer alan Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdiresi Rezzan Bayram'a, TEGV gönüllülerine ve katılacak olan herkese okumak ve kitap adına şükranlarımızı sunarım. Lütfen gelirken kitaplarımızı unutmayalım" şeklinde konuştu.



"Okumak İçin Oturma Eylemi"nin 1 Nisan 2015 günü saat 11.30'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Atletizm Pisti'nde gerçekleştirileceği bildirildi.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER