Ulusal Ajansa (UA) sundukları...
MEBİT

İmam-Hatip Öğrencileri Avrupa'dan Van'a Döndü!

Ulusal Ajansa (UA) sundukları “Kadın ve Din” adlı proje ile İtalya-Portekiz ve Macaristan’a giden Van İmam-Hatip Lisesi öğrencileri yurda döndü.

Abone Ol

2015-03-06 17:16:00 | Son Güncelleme : 2024-03-20 19:11:04

İmam-Hatip Öğrencileri Avrupa'dan Van'a Döndü!

Van Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus Plus + Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenici Hareketliliği kapsamında Ulusal Ajansa (UA) “Kadın ve Din” konulu bir proje sunmuştu. 1 yıl sürecek ve yurtiçinden Erzurum-Yakutiye Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Bursa Mustafa Kemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortak olduğu proje kapsamında 3 okuldan 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 70 kişi İtalya, Portekiz ve Macaristan'ı kapsayan bir gezi programına katıldı. 15 gün süren Van İmam-Hatip Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin gezi programına okul müdürü Fethi Demir, Rehber öğretmeni Murat Akdağ ve okulun meslek dersleri öğretmenlerinden Veysi Turun rehberlik yaptı.

Van’a dönen öğretmen ve öğrenciler İtalya, Portekiz ve Macaristan gezisi ile ilgili bu ülkelerde yaptıkları gözlem ve deneyimlerini okulun diğer öğrencileriyle paylaştı. Okulun konferans salonunda öğrencilerle biraraya gelen okul müdürü Fetih Demir, kısa bir konuşma yaptı. Demir, öğrencilerle birlikte çıktıkları ilk Avrupa gezisinin başarılı geçtiğini belirterek, programa rehberlik yapan ve programa katılan öğrencilere ‘teşekkür’ etti. Projenin koordinatörlüğünü yürüten Rehber Öğretmeni Murat Akdağ’ın gezi ile ilgili hazırladığı fotoğrafların yer aldığı slayt sunumunun ardından öğrencilere Ulusal Ajans (UA) tarafından gönderilen sertifikalar dağıtıldı. Öğretmen ve öğrencilerin çektirdikleri toplu fotoğrafın ardından Rehber Öğretmeni Murat Akdağ, üç Avrupa ülkesini kapsayan programla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Ulusal Ajans’a(UA) sundukları “Kadın ve Din” konulu proje kapsamında İtalya, Portekiz ve Macaristan’a giden öğretmen ve öğrencilerin sağ salim yurda döndüklerini kaydeden Akdağ, programa katılan öğrencilerin gittikleri ülkelerde gerek teori, gerekse pratik olarak bilgi sahibi olduklarını bildirdi.

İMAM-HATİPLİ ÖÐRENCİLER AVRUPA’DA SEMAVİ VE BEŞERİ DİNLERİN KADINA KARŞI BAKIŞINI GÖRME İMKANI BULDU

Öğrencilerin gittikleri ülkelerde projenin konusu olan “Kadın ve Din’’ konusunda gerek semavi, gerekse beşeri dinlerin kadına bakış açısı ile ilgili bilgiler aldıklarını ifade eden Akdağ, “Projemiz iki ayaktan oluşuyordu; hem gezi hem de eğitim. Bu bakımdan hafta içi her gün ikişer saat ‘’Kadı ve Din ‘’ konusunda teorik eğitim alarak, kalan sürelerde ise kilise ziyaretleri ve bunların faaliyetleri hakkında bilgi alıyorduk. Öncelikle öğrencilerimiz "Avrupalılık" bilinci konusunda deneyim sahibi oldular.

Öğrencilerimiz gerek yurt içi gerek yurt dışı ortaklarımızla kaynaşma fırsatı buldu. Farklı dinlerin ibadet mekanlarının ve ibadet usullerinin yerinde incelenmesi katılımcılarda bir karşılaştırma imkanı oluşturdu. Mesleki eğitim kurumlarından olan İmam Hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilere, Avrupa ülkelerinde kendi kurumlarına eş değer eğitim veren kurumları inceleme ve müfredatları hakkında bilgi sahibi olma imkânı açısından olumlu kazanımlar elde ettiler.

Katılımcı öğrencilerimiz hayatlarında yaşadıkları ülkenin dışına çıkarak farklı kültürlerle tanışma imkanı buldular. Gerek yurt içi ortaklarımız gerekse yurt dışı ortaklarımızın farklı bölgelerde ve farklı kültürlerden olmaları nedeniyle kültürel anlamda birbirimizi daha yakından tanıma ve yanlış algıları değiştirme imkanı kazandık.

Avrupa toplumunda sosyal yaşam içindeki katı kuralların nasıl uygulandığı ve bunları ülkemizle karşılaştırma imkanı bulduk. Bu bağlamda öğrencilerimiz İtalya Macaristan ve Portekiz Almanya ve İspanya gibi Avrupa’nın farklı kültürlerinin yaşandığı ülkeleri gezerek olumlu tecrübeler edindiler. Program kapsamında müze ziyaretleri ile geçmiş dönemlere ait sanatsal eserlerin incelenmesi ve bunların tarihsel arka planı hakkında bilgi alma imkanı elde ettik” dedi.

ULUSAL AJANS VE PROJE ORTAKLARINA ‘TEŞEKKÜR’

Akdağ, “Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği programı kapsamında’’Kadın ve Din’’konulu projemize hibe desteği sunan Ulusal Ajans’a Projenin yürütülmesinde Koordinatörlük görevi üstlenen Van Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesine ve yurt içi ortaklarımız olan Bursa Mustafa Kemal Paşa İmam Hatip Lisesi ile Erzurum Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci ve öğretmenlerine ayrıca yurt dışında bize her türlü misafirperverliği gösteren ortaklarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER