Van’ın İpekyolu Belediye Mecli...
MEBİT

Erek Dağı Eteklerine Kent Ormanı Oluşturulacak!

Van’ın İpekyolu Belediye Meclisi; tarım ve hayvancılık, madde bağımlıları ile ilgili çalışmalar ve kent ormanın oluşturulması konularını görüştü.

Abone Ol

2015-03-05 12:54:00 | Son Güncelleme : 2024-02-26 07:04:28

Erek Dağı Eteklerine Kent Ormanı Oluşturulacak!

İpekyolu Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantılar Van TSO’da devam ediyor. Meclis açılış konuşması yapan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, başta Kürt kadını olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Bidav, bu değerli günün tüm halklara özgürlük ve barış getirmesi dileklerinde bulundu.

 


Konuşmanın ardından ilk olarak Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun raporu meclise sunuldu. Raporda, kent merkezindeki ahırların Gürpınar ilçesinde kurulacak olan organize hayvancılık bölgesine taşınması komisyonca olumlu karşılanırken, komisyonun ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülmelerine devam etmesi için meclis oy birliği ile karar verdi. Bir diğer gündem ise Beşçatak Mahallesi’nde Vahdettin Nazlı adındaki vatandaşın taziye evi yapılması için bin metrekarelik arazisini İpekyolu Belediyesi’ne hibe etmesi mecliste görüşüldü. Yapılan değerlendirmelerden sonra Nazlı'nın hibe ettiği arazi oy birliği ile kabul edildi.

 


Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu raporu da okunurken, oy birliğiyle komisyonun çalışmalarına devam etmesine karar verildi. Son olarak Ekoloji ve Çevre Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Raporda, katı atıkların kaynağında toplanması ve ayrıştırması için yapılacak çalışmalar sıralandı. Bu çalışmalar için katı atıkların düzenli toplanması için mahalle meclisleriyle ortaklaşa eğitim seminerleri düzenlemek ve düzenli katı atık toplama merkezinin bir an önce kurulması için gerekli çalışmaların yürütülmesi gerektiği aktarıldı. Raporda bir diğer dikkat çeken konu ise, kent ormanın oluşturulması oldu.

 

 

 

Raporda, yıllık yağış miktarı ve yağışın mevsimlere dağılımı itibariyle doğal ağaç popülasyonuna el vermeyen ilçede ancak insan eliyle ve emeğiyle ağaçlandırmanın mümkün olduğu kaydedildi. Bu kapsamda belediyenin tasarrufunda bulunan Erek Dağı eteklerindeki arazinin ağaçlandırılmasına meclis oy birliğiyle karar verdi.Meclis oturumunun son bulmasının ardından eş başkan Bidav ve Keser, meclis üyelerine kadın sağlığı içeren broşür ve mor fular verdi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER