Til Hemis’te DAİŞ çeteleriyle...
MEBİT

YPG'li Bayar’ı Van’da Binlerce Kişi Uğurladı

Til Hemis’te DAİŞ çeteleriyle çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Sami Bayar (Siyabend Feraşin) Van’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Abone Ol

2015-03-04 01:31:00 | Son Güncelleme : 2024-03-28 20:16:26

YPG'li Bayar’ı Van’da Binlerce Kişi Uğurladı
YPG'li Sami Bayar’ın (Siyabend Feraşin) cenazesi Van’da Hitit Restaurantın önünde yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılandı. Yeni Mahalle Derneği önünde binlerce kişi tarafından omuzlara alınan cenaze Yeni Mahalle Şehitliği’ne kadar omuzlarda taşındı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve PKK bayraklarıyla cenazeyi kitlesel bir şekilde karşılayan kitle daha sonra “Biji Serok Apo” ve “Şehit namırın” sloganları attı.



Cenaze törenine HDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van Eş İl Başkanları Hamiyet Şahin, Avukat Miraz Çallı, Barış Anneleri Meclisi aktivistleri, MEYA-DER Temsilcileri Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, İlçe Belediye Eş Başkanları, STÖ temsilcileri ve halk katıldı.


Cenazenin toprağa verilmesinin ardından özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Törende ilk konuşmayı Van MEYA-DER Başkanı İbrahim Alkan yaptı. Alkan, Kürt gençlerinin Kobanê’de, Şengal’de dünyanın gözleri önünde tarihi bir zafer elde ettiğini belirterek, “Artık herkes şunu anlamalıdır. Kim Kürt halkının canına kastederse kendi döktüğü kanda boğulacaktır” dedi.


HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise şunları söyledi: “Şehit Siyabend sen yalnız değilsin. Kürdistan’ın tüm şehitleri ve uğruna canını feda halkın her zaman yanındadır. Halkımız senin canını verdiğin bu mücadeleyi zaferle sonuçlandıracaktır. Bu mücadele Sayın Öcalan özgürleşene kadar, Kürdistan özgürleşene kadar devam edecektir. Sana buradan söz veriyoruz.”


Son olarak söz alan Bayar’ın yakınları “Sami Bayar Kürdistan’ın şehididir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürt halkının başı sağ olsun” dedi.


Cenazenin töreninin ardından kitle Bayar için açılan taziye çadırına giderek aileye başsağlığı dileğinde bulundu.
 

 
 
 

8 ARGKLİ İÇİN KİTLESEL TAZİYE ZİYARETİ


Öte yandan KCK Şehitler Komitesi tarafından hafta içinde kimliği açıklanan ve 1989 yılında yaşamını yitirdikleri belirtilen ARGK'li Xezal Gür (Axin Feraşin), Nazım Gür (Cihan Feraşin), Ubeyt Gür (Dijwar), Mahmut Ali Gür (Kahraman Gewda), Zeki Gür (Rubar Feraşin), Nihat Yeşilağaç, Aydın Mükemre ve Mecit Akkuş (Avareş) için kurulan taziye çadırını binlerce kişi ziyaret etti.


Taziye ziyareti için Karşıyaka Beşyol mevkinde toplanan binlerce kişi “Biji Serok Apo”, “Şehit namırın” sloganları atarak İpekyolu Taziye evine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoları ve PKK bayrakları açılırken, yürüyüşe HDP Van milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer, DBP Van İl eşbaşkanları Hamiyet Şahin, Avukat Miraz Çallı, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları ve binlerce kişi katıldı.


Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Kürt halkının bugüne özgürlüğe adım adım yaklaştığını ve bunun şehitlerin sayesinde olduğunu ifade etti. Şehitlere layık olmak için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürdistan’ın özgürleşmesi gerektiğini kaydeden Gür, “Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
 

KAYNAK: ANF

FOTO KAYNAK: ANF

 
  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER