Van Gençlik Hizmetleri ve Spor...
MEBİT

Van'da İşaret Dili Kursu

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle açılan İşaret Dili Eğitimi Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Abone Ol

2015-03-03 12:33:00 | Son Güncelleme : 2024-01-28 10:35:47

Van'da İşaret Dili Kursu

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi ve Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen İşaret Dili Eğitimi Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler için İpekyolu Gençlik Merkezi Sinema Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

 

Van Vali Vekili Mehmet Parlak, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, aileler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Burada konuşan Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hatip Çolapkolu, “Öncelikle böylesi güzel kurslarla biz engelli vatandaşlara hizmet konusunda sonuna kadar destek vererek her zaman yanımızda olan ve imkanlarını bizler için sonuna kadar seferber eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze ve çalışanlarına şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyoruz. Burada kursumuza 25 arkadaşımız başvurdu ve bu arkadaşlarımız İşaret Dili Eğitimi Kursu’nu en iyi şekilde tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Kursu tamamlayarak İşaret Dili Eğitimi Sertifikası’nı almaya hak kazanan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 


Vali Vekili Mehmet Parlak ise; bir vali ve aynı zamanda bir engelli adayı olarak konuştuğunu belirterek, “Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Ülkemizde gerçek anlamda engelli vatandaşlarımız için birçok yenilikler hayata geçirildi. Bunlardan birincisi hayatımızda ‘özürlü’ ibaresini kaldırıp bunun yerine ‘engelli’ ibaresini getirdik. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle bizlere başvurmaları halinde işlerini en sağlıklı biçimde halledebilmelerini sağlamak amacıyla ülkemizin birçok ilinde faklı projeler hayata geçirilirken, ilimizde de Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen İşaret Dili Eğitimi Kursu hayata geçirilmiş olup belirli kurs ve eğitimler düzenlenmiştir. Birçok engelli vatandaşımıza çok yararlı bir kursun tamamlandığına inanıyorum. Bu anlamlı projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 


Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise; “Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından engelli vatandaşlarımızı anlama ve anlatma konusunda böyle güzel projelere imza atan il müdürümüze ve bütün çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Engellileri anlama ve onların dünyasına adım atma noktasında verilen eğitimler büyük önem arz ediyor. Bu gibi projelere her zaman destekçi olacağız” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Vali Vekili Murat Parlak, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından verilerken, kursiyerlere Tuşba Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler de verildi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER