Van Gençlik Merkezi Müdürü Say...
MEBİT

Van Gençlik Merkezi Çalışanları 41 STK’yı Ziyaret Etti

Van Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Cevdet Arslan ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada ...

Abone Ol

2015-02-28 15:28:00 | Son Güncelleme : 2024-01-28 23:00:54

Van Gençlik Merkezi Çalışanları 41 STK’yı Ziyaret Etti

Van Gençlik Merkezi Çalışanları 41 STK’yı Ziyaret Etti

 

Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezi’nin çalışanları geçtiğimiz üç haftalık süreçte 41 sivil toplum kuruluşuna ziyaretlerde bulundu. Gençlik merkezleriyle sivil toplum kuruluşları arasındaki etkileşimi arttırmak maksadıyla yapılan ziyaretlerde; sivil toplum kuruluşlarının özellikle genç üyelerine Gençlik Merkezlerinin tanıtımı yapıldı.

 

 


Van Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Cevdet Arslan ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada; “Gençlik Merkezleri olarak misyonumuz gereği gençlerin serbest zamanlarına yönelik ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yürütüyoruz. Böylelikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak bir zemini oluşturduğumuz gibi, eğitim ve istihdama yönelik kurs ve seminerlerimizle de üretkenlik ve gelişimlerine de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda hedef kitlemiz olan toplumun her kesiminden 14 ve 29 yaş arasındaki tüm gençlere ulaşmaya çalışıyoruz.

 

 

İnsan kaynakları bakımından toplumun en önemli kısımlarından birini oluşturan sivil toplum kuruluşlarındaki gençlerin de gençlik merkezlerimizin imkânlarından faydalanmasını arzuluyoruz.” diye konuştu. Birçok sivil toplum kuruluşunun Gençlik Merkezlerinin çalışmalarından yeterince haberdar olmadığını belirten Arslan; Gençlik Merkezimizin çalışanları tarafından yapılan STK ziyaretlerinin, hem STK’lar tarafından memnuniyetle karşılandığını hem de Gençlik Merkezlerinin tanıtımı noktasında olumlu bir adım olduğunu belirtti.

 


Ecdada Mektup Yarışması Anlatıldı

Van Gençlik Merkezi çalışanları yaptıkları ziyaretlerde, Gençlik Spor Bakanlığının devam eden ve son başvurunun 27 Mart’ta yapılacağı “Ecdada Mektup” çalışmasıyla ilgilide bilgilendirdiler ve her sivil toplum kuruşuna daha önceki yıllarda yapılan benzer yarışmalarda dereceye giren eserlerin derlendiği “Gençlerden Ecdada Mektup” kitabını da hediye ettiler. STK’lar Ortak Çalışmalar Yürütülmesini Yararlı Buluyor. Yapılan ziyaretler esnasında Sivil Toplum Kuruluşlarının, gençlik merkezleri hakkındaki intibalarını ölçmek amacıyla bir değerlendirme formu da dağıtıldı.

 

STK’ların doldurdukları değerlendirme formundan çıkan sonuçlara göre;

Sivil toplum kuruluşlarının % 84’ü Van’da bulunan gençlik merkezinden haberdar.

% 75’i Van’da bulunan 8 gençlik merkezinden herhangi birinin adresini biliyor.


% 28’i Gençlik merkezlerinin çalışmalarını sosyal medyadan takip ediyor.


% 24’üne mensup gençler Gençlik Merkezleri’nin daha önce düzenlediği kurs ya da gezilerden birine katılmış bulunuyor.


“Gençlik merkezlerinin düzenlediği kurslardan en faydalı bulduğunuz iki tanesini belirtiniz?” sorusuna sivil toplum kuruluşlarının % 50’lisi İngilizce, % 50’si İngilizce, %38’i Osmanlıca, %35’i Hüsn-ü Hat, %25’i Diksiyon, % 20’si İşaret Dili, %17’si Bilgisayar, % 8’i ise Bağlama-Gitar kursunu işaretledi. Keman kursunu ise hiçbir sivil toplum kuruluşu en gerekli düşündükleri iki kurs arasında işaretlemedi.

 


“Gençlik Merkezleri’nin düzenlediği kurs ve etkinlikleri ne kadar faydalı buluyorsunuz?” sorusunu STK’ların % 50’si çok iyi, % 27’si iyi, % 15’i kararsız, % 8 yetersiz diye yanıtladı. “Başka kurumlar tarafından da yürütülen bu tür faaliyetlerin Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından da yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu STK’ların % 55’i çok iyi, % 25’i iyi, % 20’si de yetersiz  şeklinde cevapladı.

 

 


“Gençlik Merkezlerinin STK’larla ortak çalışmalar yürütmesini ne ölçüde yararlı olur?” sorusuna ise STK’ların % 100’ü çok iyi cevabını verdi. “Van’daki gençlik merkezlerinde, mevcut kursların dışında hangi eğitimlerin verilmesini arzu edersiniz?” sorusuna STK’lardan eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetle iştigal edenlerden çoğunlukla; Arapça, Kürtçe, ney, kanun, ahşap oymacılığı, ilk yardım, yüzme, dağcılık gibi cevaplar; iş adamları ve esnaf dernekler de çoğunlukla istihdama yönelik girişimcilik, pazarlama, projelendirme gibi kursların verilmesi gerektiğini belirttiler.
 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER