Van Büyükşehir Belediyesi Eş B...
MEBİT

Kaya: Cumhurbaşkanı tahammülsüzlük örneği sergiledi

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya İstanbul’da düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesinden konuşmacı olarak çıkarılması ile ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Abone Ol

2015-02-28 13:52:00 | Son Güncelleme : 2024-02-25 23:35:52

Kaya: Cumhurbaşkanı tahammülsüzlük örneği sergiledi

Kaya, “Cumhurbaşkanı sadece bir Cumhurbaşkanı değil, kahvede sigara içenden, yürüyen insanlara kadar müdahale eden biri, davetli olduğu bir yere nezaketsizlik yapıp, müdahale edecek kadar tahammülsüzlük örneği gösterdi” dedi.


Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya İstanbul’da düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesinden konuşmacı olarak çıkarılması ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Van’ın ekonomisinin tartışılması ile ilgili İstanbul’da kendilerinin de sponsor oldukları bir zirvenin yapılmak istendiğini ve kendilerinin de buna destek verdiğini söyleyen Kaya, zirve programının aylar öncesinden kendilerine iletildiğini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından zirveye 10 saat kala programın değiştirilerek kendisinin konuşmacı listesinden çıkarıldığını belirten Kaya, gece 03:00’e kadar bunun tartışmalarını yaptıklarını aktardı. Gece yarısı zirveye katılmama kararı aldıklarını ifade eden Kaya, bu müdahaleyi kesinlikle kabul etmeyecekleri için bu kararı aldıklarını söyledi.


Kaya “Dönüşte buna dair Van’da gerekli açıklamayı yapacağız. Cumhurbaşkanı sadece bir Cumhurbaşkanı değil, kahvede sigara içenden, yürüyen insanlara kadar müdahale eden biri. Davetli olduğu bir yere nezaketsizlik yapıp müdahale edecek kadar tahammülsüz bir örnek gösterdi. Biz ortak bir akıl yaratmak için buradaydık ama zirve AKP’nin seçim propagandasına dönüştürüldü. Birçok kurumumuz zirveye katılmama kararı aldı. Cumhurbaşkanı kendisini övmeyen herkese karşı tahammülsüz. Biz orada gerçekleri dile getirecektik. Düşünün bir kentin Ticaret Odası Başkanı Van’ın sorunlarını konuşamayacak ama iki gün önce Van’a atanan Vali Van’ın sorunlarını konuşacaktı bu bir tahammülsüzlüktür. Cumhurbaşkanı kendisine methiyeler dizecek birilerinin konuşmasını istiyordu. Bu nedenle listeden çıkarıldığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER