Konuyla ilgili olarak Van TUYA...
MEBİT

Van M Tipi Kapalı Cezaevinde IŞİD propagandası iddiası

Konuyla ilgili olarak Van TUYAD-DER binasında basın açıklaması yapıldı. Cezaevindeki tutuklu çocukların avukatlarının da katıldığı açıklamayı Tuyad-Der Başkanı Ahmet Aygün yaptı.

Abone Ol

2015-02-27 12:06:00 | Son Güncelleme : 2024-02-06 14:04:52

Van M Tipi Kapalı Cezaevinde IŞİD propagandası iddiası

TUTUKLU ÇOCUKLARIN İDDİALARI

Aygün, G.S. isimli tutuklu çocuğun avukatlarıyla yaptığı görüşmeye değinerek, şunları söyledi:

“Avukatların çocuklarla yaptığı görüşmelerde, çocuklar kendilerine cezaevine berberlik ve benzeri kurslar adı altında sarıklı ve cübbeli kişiler geliyor. Bu kişiler IŞİD'in İslam için savaştığını belirtiyor. IŞİD'e katılıp İslam için savaşmamız istenmektedir’ demişler"

 

İŞKENCE VE TACİZ

G.S. isimli çocuk tutuklunun polisler tarafından dipçiklerle darp ve taciz edildiği yönünde avukatlarına bilgiler de aktardığını ifade eden Aygün, “G.S. isimli çocuk tutuklu da kendilerine gözaltında iken dipçikler ile işkence edildiğini,  psikolojik baskının yanı sıra tacize de uğradığını söylemiş.” Diye konuştu.

 

TAKİPÇİSİ OLACAÐIZ

Cezaevindeki baskılara sessiz kalmayacaklarına belirten Aygün, Hak ihlallerinin devam ettiğini belirten Aygün, şöyle devam etti:

"Yeni gelen siyasi tutsaklara kirli yataklar ve tüylü battaniyeler veriliyor. Bu tüylü ve kirli battaniyeler tutsaklarda hastalığa neden olmaktadır. Açık görüş saati bir saat olmasına rağmen yarım saat yapılıyor. Çocuk tutsakların adli tutsakların hakaretlerine ve fiziki şiddetine maruz kalıyor. Hastane ve mahkeme sevklerinde çıplak aramaya maruz kalıyor. Yine hastane sevklerinde askerlerin fiziki ve sözlü saldırılarına maruz kalıyorlar. Yaşanan bu vahşet karşısında sessiz kalmayacağız ve bu olayın takipçisi olmaya çalışacağız."

 

ÇOCUKLARIN AVUKATI

Öte yandan söz konusu çocuklarla görüştüğünü belirten avukat Cihan Yaman ise, şunları söyledi:

“Çocuklar büyük bir travma yaşamış. Bu nedenle Adalet Bakanlığı'na bir an önce cezaevinde yaşanan sorunlarla ilgili bir açıklama yapma çağrısında bulunuyoruz.”

 

Haber: Fazıl ERÜŞ/Prestijgazetesi


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER