Van’da düzenlenen gecede, Saad...
MEBİT

Merhum Erbakan'ı Anma Gecesi

Van’da düzenlenen gecede, Saadet Partisi Genel Başkanı ve 54. hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ölümünün yıl dönümünde anıldı.

Abone Ol

2015-02-26 11:07:00 | Son Güncelleme : 2023-08-22 07:10:13

Merhum Erbakan'ı Anma Gecesi

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Erbakan'ı anma ve anlama gecesi”, Kur’an-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Burada konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın mücadeleyi başlattığı döneme dikkat çekerek, "Hocamız, selamın günaydın, tünaydından ibaret olduğu bir dönemde, insanların birbirine selam veremedikleri bir ortamda meydanlara esselamünaleyküm diyerek indi. Davasından hiç taviz vermedi. Seksen ihtilalinde ‘yumuşak savunma yapalım’ diyenlere 'davamız yumuşak savunulacak dava değildir' diyerek duruşunu ve samimiyetini en güzel şekilde ortaya koydu. Kendisine yapılan yanlışlara rağmen hiç kimseye kızmadı, beddua etmedi. Herkese hakkını helal ederek rahmeti rahmana kavuştu. Bu programları yapmaktaki hedefimiz, hocamızın örnek şahsiyetini ortaya koymak ve onu örnek alarak yaşamaktır" diye konuştu.


Eğitimci Nihat Altıparmak da Erbakan Hoca'nın çok bilinmeyen manevi yönlerini anlatarak, “Erbakan'ın mücadelesinin, ortaya koyduğu üstün gayretinin ve başarısının çok konuşulduğunu, ancak bunun arka planında iyi bir manevi eğitim ve manevi terbiye olduğunu belirtmekten yarar görüyorum. Erbakan'ın hayatını incelediğimizde görüyoruz ki o siyasete hiçbir maddi beklentiyle girmedi, aksine maddi bir takım fedakarlıklarla zamanının alimleri tarafından görevlendirilerek girdi. Büyük tasavvuf insanlarının terbiyesinden geçti. İstanbul'da kabri bulanan Yuşa Peygamberin kabrinde şeyhiyle sabahlara kadar ibadet ederdi. Kendisine emredilen siyasi çalışmaları yaparken sürekli istişare halinde oldu. Sekiz gün boyunca üzerindeki elbiseyi çıkarmadan çalıştığına şahit olanlar var" şeklinde konuştu.


Programa Afrika’dan katılan Kur’an-ı Kerimi güzel okumada dünya birincisi seçilen Abdulsamet Abdu, okuduğu aşırlarla, dualarla ve mevlitlerle salondakilere duygulu anlar yaşattı.


Saadet Partisi tarafından hazırlanan sinevizyon ve ilahilerle devam eden program, Van’da Erbakan Hoca için okunan hatimlerin bağışlanmasının ardından son buldu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER