2009 yılından beri yapılması p...
MEBİT

Başkale MYO Ne Zaman Kurulacak ?

2009 yılından beri yapılması planlanan Başkale Meslek Yüksek Okulu(MYO) inşaatı projesi yılan hikayesine döndü. Yıllardır yapılacağı söylenen ancak her yıl çeşitli gerekçelerle yapımı ertelenen Başkale MYO'dan dolayı sonunda ilçe belediye eş başkanı İhsan Güler de patladı.

Abone Ol

2015-01-30 10:13:00 | Son Güncelleme : 2024-02-11 21:56:12

Başkale MYO Ne Zaman Kurulacak ?

2009 yılından beri yapılması planlanan Başkale Meslek Yüksek Okulu inşaatına bir türlü başlanamadı. Her yıl yetkililer tarafından 'yapılacak' şeklinde sözler verilen Başkale Meslek Yüksek Okulu projesi tam anlamıyla yılan hikayesine döndü. Bu konuda Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni ve Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ı eleştiren Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, "Verdiğiniz sözleri bir an önce tutun, yerine getirin. Başkale halkında bir beklenti yarattınız. Bu Başkale ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından biridir. Bu nedenle bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz " dedi.

 

 

 

BAŞKAN GÜLER: VERDİÐİNİZ SÖZÜ TUTUN
Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun verilen sözlere rağmen hala yapılmadığını ve bu konuda ciddi anlamda üzüldüklerini ifade eden Güler, şunları söyledi:"2009'dan bugüne kadar hep 'gelecek sene yapılacak' şeklinde bize umut verildi. Sayın Valimizin de geçen yıl bu konuda bir vaadi vardı. Bu konuda artık umutlarımız tükendi. Artık ikna olamıyoruz. 6 yıllık belediye başkanlık sürecimde de hep bu sözlerle karşılaştım. Başkale'nin iki yıllık yüksek okul ihtiyacı var. Başkale halkında da böyle bir beklenti yaratıldı. Bu nedenle bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Sayın Rektörden de ricamız bu konuda duyarlı olması ve verilen sözleri yerine getirmesidir."

 

 

GÜLER: BÜYÜK KATKILARI OLACAK
Başkale Meslek Yüksek Okulu'nun ilçeye büyük katkılarının olacağına dikkat çeken Güler, "Yapılacak olan okulumuzun, ilçemizin gerçekten çehresini, kültürünü ve sosyal hayatını değiştireceğine inanıyoruz. Ayrıca bu üniversitenin Başkale'ye hem kültür hem ekonomi açısından büyük katkıları olacaktır" diye konuştu.

 

 

KAZANKAYA: BÜTÇEMİZ ONAYLANIRSA BİNAMIZ YAPILACAK 
Başkan Güler'in sözleri üzerine Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya da şunları dedi:
"2009 yılında üniversitenin yapılacağı arsayı birlikte aldık. Ama araya deprem girdi. Depremle birlikte ödeneklerimiz farklı boyut kazandı. 2015 yılı için bütçe istedik. Eğer bütçemiz gelirse binamız yapılacak. Depremden önce farklı kurul ve kuruluşlardan bu proje ile ilgili söz almıştık. Bu sözler tutulmadığı için bu projemizi gerçekleştiremedik."

 

 

VALİ DOÐAN: SİZDEN DAHA ÇOK İSTİYORUZ
Başkale Meslek Yüksek Okulu projesi ile ilgili konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan da: "Başkale'de yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu bizim açımızdan da önemli. Özel kuruluşlar tarafından verilen sözler tutulmayınca biz de bunu kamu kaynakları ile yapma kararı aldık. Biz sizden daha çok bu üniversitenin yapılmasını istiyoruz."

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER