Saadet Partisi (SP) Van İl Baş...
MEBİT

Saadet Partisi'nden Hastane Açıklaması !

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, İpekyolu Devlet Hastanesi’nin kapatılmak yerine tüm poliklinikleriyle aktif bir şekilde hizmet vermesini istedi.

Abone Ol

2015-01-29 17:28:00 | Son Güncelleme : 2021-06-25 18:39:53

Saadet Partisi'nden Hastane Açıklaması !

İpekyolu Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan Özay İlhan, hastanenin 1981’den 2011 yılında yaşanan depreme kadar önemli hizmetler verdiğini söyledi.

 

İlhan, “Maalesef 2011 yılında yaşanan depremden sonra terk edilmiş bir hal almıştır. Sonrasında kısmen çocuk ve kadın doğum hastanesi olarak hizmet vermiş ve halen bu hizmete devam etmektedir. Bugünlerde hastanenin TOKİ’ye devredilmiş olduğu ve yakın zamanda sağlık hizmetlerini durduracağı herkesçe malumdur. İlimizde bir bölge hastanesi bulunmakta ve bu hastane eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet veren 3. basamak sağlık kuruluşudur. Sağlık hizmetinin sadece bir noktada olması kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye’nin hiçbir büyükşehrinde tek hastaneyle hizmet verilmemektedir. Bugün ilimizin nüfusu bir milyon yüz bin, bunun yanında Hakkari, Bitlis, Siirt ve Ağrı’nın da nüfusunun önemli bir kesimi ilimizden sağlık hizmeti almaktadır. İki milyon nüfusa sağlık hizmeti veren bir kentte sadece Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne kadar yeterli olabilir. İlimizin sağlık hizmetlerinde memnuniyet açısından en kötü iller arasında olmasının temel nedeni bu yanlış uygulamadır. Kentimizin farklı noktalarına semt poliklinikleri açılmasına ihtiyaç varken İpekyolu Devlet Hastanesi’nin tamamen atıl bir hale getirilip hastane arazisinin TOKİ’ye devredilmesi kabul edilemez. Başka illerde her ilçeye hastaneler açılırken, Van’da hastanelerin kapatılıyor olması ve hastaneleri kapatmak için çeşitli bahanelerin üretilmesi insanlarımızın aklına ‘acaba bu yerler birilerine peşkeş mi çekiliyor?’ sorusunu getirmektedir” dedi.


Başkan İlhan, sağlık hizmetlerinin keyfiyet değil mecburiyet olduğunu ifade ederek, “Bundan iki yıl önce iktidar partisinin il başkanı İpekyolu Devlet Hastanesi’nin kapanmayacağını beyan etti. Yine aynı dönemde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri de hastanenin kapatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Fakat gelinen noktada hastanemiz kapanmaya doğru gitmektedir. Verilen sözlerin gereğinin yapılmasını talep ediyor ve diyoruz ki Saadet Partisi olarak İpekyolu Devlet Hastanesi’nin tüm poliklinikleriyle birlikte yeniden tedavi hizmeti vermesini, acilin de yetişkinler için aktif hale getirilmesini talep ediyoruz. Buradan İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri’ne ve Sağlık Bakanı’na bu yanlıştan derhal vazgeçmeye çağırıyor, şehir merkezinde de ihtiyaç olan semt polikliniği ve hastanelerin açılmasını talep ediyoruz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER