Ajans Asya Fuarcılık Yönetim K...
MEBİT

Ajans Asya Fuarcılık Türkiye Turunda

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, beraberindeki Fuarlar Genel Müdürü Bahattin Abukan ve Fuarlar Genel Koordinatörü Murat Çakır ile 2015 yılı içerisinde düzenleyecekleri fuarların hazırlık çalışmaları için Türkiye turuna çıktı.

Abone Ol

2015-01-28 16:55:00 | Son Güncelleme : 2015-01-28 16:55:00

Ajans Asya Fuarcılık Türkiye Turunda

22 - 25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen EMITT Fuarı’na katılan fuar Süleyman Güler, Doğu Anadolu Turizm Fuarı’nı bölgenin ekonomik anlamda kurtuluş reçetesi gördüklerini söyleyerek, bu amaçla EMITT Fuarı’na tüm yönetim kadrosuyla katıldıklarını ve tüm stantları tek tek dolaşarak Van ve Doğu Anadolu Turizm Fuarı hakkında detaylı bilgi verdiklerini söyledi.

 

Ziyaret ettikleri kişi ve kurumları hem Van’ın güzelliklerini görmeye hem de Doğu Anadolu Turizm Fuarı’nda yer almaya davet ettiklerini ifade eden Süleyman Güler; “4 günlük yoğun bir çalışmanın ardından fuara katılan tüm illerin yanı sıra, yüzlerce seçkin firma ile görüştük. Fuara katılan firmalarla illerin Van Turizm Fuarı’na katılma konusunu çok sıcak karşıladıklar. Ülkenin bir ucunda EMITT, diğer ucunda da niye AİTAT (Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) marka olmasın. Bu çok zor değil, sadece yetkililerimizin ve bu işin ilgilileri bu konuda daha çok duyarlı olmalı ve daha çok birlik ve dayanışma örneği göstermeleri gerekir. Bunu başardığımızda gerek Van’a gerek bölgeye ve gerekse ülkemize büyük katkıları olacaktır” dedi.



EMITT Fuarı’nın bitimiyle birlikte Türkiye’yi il il gezerek Van ve Van fuarlarını tanıtmaya devam ettiklerini dile getiren Güler, şu ana kadar yapılan görüşmelerde 2015 yılında yapılacak fuarların daha verimli geçeceğinin sinyallerini aldıklarını söyledi. Güler, hedeflerinin Van’da yapılan fuarları markalaştırmak olduğunu, bunun için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti. Türkiye’yi ve hedef pazar ülkeleri karış karış gezerek ve yüz yüze görüşmeler yaparak ilin potansiyelini ve güzelliklerini anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Güler, şimdiye kadar İstanbul, Kocaeli, Gebze, Bursa gibi büyük potansiyeli olan illerde çalışmalar yaptıklarını belirterek, öncelikle sanayi şehirleri başta olmak üzere illerdeki ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, ticaret borsaları, önemli dernekler ile firmaları ziyaret ederek çalıştıklarını kaydetti.




Düzenlenen fuarların başarıya ulaşması adına ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten Güler, “İl olarak kaliteli fuarlara ve organizasyonlara imza atabilmemiz için salt bizlerin çalışması yeterli olmamaktadır. İlin tüm bileşenleri bu organizasyonlara sahip çıkmalıdır. Başarı ancak birlikte hareket edince elde edilir. Bu yıl 4 büyük fuar düzenlenecektir. Bu fuarlar bir şirketin değil, ilin değerleridir. Bu ilin ekonomik anlamdaki büyümesi fuarlarla daha rahat olabilir. İlimizde bir fuar merkezimizin olması bir şans, tüm yetkililer bu şansı iyi değerlendirmelidirler” şeklinde konuştu.

Güler, Van fuarlarına davet amacıyla düzenlenen Türkiye turunun yaklaşık bir ay süreceğini de sözlerine ekledi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER