Tüm Bel-Sen sendikası, Van Büy...
MEBİT

Tüm-Bel Sen, VBB ve VASKİ ile TİS imzaladı

Tüm Bel-Sen sendikası, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı.

Abone Ol

2015-01-26 12:38:00 | Son Güncelleme : 2024-04-17 07:44:17

Tüm-Bel Sen, VBB ve VASKİ ile TİS imzaladı

Tüm Bel-Sen sendikası, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, yapılan iyileştirmelerin tamamen halkın sosyo-ekonomik durumunu ve kentte ki işsizliği göz önünde bulundurarak yaptıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Tüm Bel-Sen sendikası, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı. Belediye binasında gerçekleşen törene Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Genel Sekreter Sedat Töre, Genel Sekreter Yardımcıları Erhan Aksoy, İrfan Sönmez, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ile Tüm-Bel Sen Şube Eş Başkanları Eylem Uca, Şükrü Kaçıci ve yönetim kuruyu üyeleri katıldı.

 

 

Kaya: Halkımızın içerisinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumu göz önünde bulundurduk İmza öncesi konuşan Eş Başkan Kaya, sözleşmede yaptıkları sosyal iyileştirmelerin tamamen kentin sosyo-ekonomik durumuna göre yapıldığını belirtti. Kaya, "Gönül isterdi ki en iyi artışı yapalım ancak kentimizin sosyo-ekonomik durumunu göz önüne getirdiğimizde buna göre bir artışı yapmamız gerekiyordu. Kentimizde çok büyük bir işsizlik ve geçim sıkıntısı yaşanıyor. Parti politikamız gereği halkın içerisinde bulunduğu duruma göre davranarak bir artış yaptık" diye konuştu. Sendika Eş başkanları Uca ve Kaçıci ise belediye yönetimine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından sendika ile Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ arasında TİS imzalandı.

 

"Belediyeye alınacak personellerin yüzde 50'si kadın olacak"

 

Yapılan toplu sözleşmede, sosyal hakların iyileştirilmesinin yanısıra birçok madde de yer aldı. Sözleşmede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar, 21 Mart Newroz bayramında da bütün çalışanlar ücretli izinli sayılacak. "Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile Tüm-Bel Sen üyesi emekçiler, verdikleri hizmetlerde ekoloji dengeyi korumayı esas alır ve bunu bozmaya dönük girişimleri ortaklaşa bir şekilde engellemeye çalışır" maddesinin de eklendiği sözleşmede, belediyeye alınacak personellerin yüzde 50'sinin kadın olması da sözleşmeye eklendi.

 

 

Belediye çalışanlarının bulundukları yerleşim alanında hakla iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla, belediye çalışanlarına resmi dil dışındaki dillerin öğretilmesi için belediye gerekli katkının yapılması için karar verilen sözleşmede belediye personeline yılda bir kez chek-up yapılması da karar altına alınması da maddeler arasında yer aldı.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER