Van TUYAD-DER, siyasi tutsakla...
MEBİT

Van'da Tutsaklarla Dayanışma Konseri Düzenlendi

Van TUYAD-DER, siyasi tutsakların durumuna dikkat çekmek ve tutuklu aileleriyle dayanışma amacıyla binlerin katılımıyla konser düzenlendi.

Abone Ol

2015-01-26 00:03:00 | Son Güncelleme : 2024-02-10 10:05:23

Van'da Tutsaklarla Dayanışma Konseri Düzenlendi
Van TUYAD-DER, Kürdistan ve Türkiye cezaevlerindeki bulunan tutsakların durumuna dikkat çekmek ve tutuklu aileleriyle dayanışma amacıyla Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi'nde konser düzenledi. Binlerin katıldığı konseri, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP ve DBP yöneticileri, Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri de dinledi. Konsere kadınlar ve gençler yöresel kıyafetleriyle gelirken, konserin yapılacağı salona belediyeye ait otobüsler, ücretsiz taşıma yaptı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yanı sıra PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ın posterinin asıldığı salonda, sık sık, "Bijî berxwedana zindana" , "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atıldı. 


Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, "Mazlumların, Ferhatların ve Hayrilerin başlattığı zindan direnişi faşizmi tarihin çöp tenekesine atmıştır" dedi. Aygün, cezaevlerinde siyasi tutsakların açlık grevi ve ölüm oruçlarıyla tarihin sayfalarına altın harflerle direnişi yazdırdığını dile getirdi. 


HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ise devletin siyasi tutsakların iradelerinin kırılması ve mücadelelerinin bertaraf edilmesi için her türlü baskı politikalarını yürüttüğünü belirtti. Siyasi tutsakların cezaevlerinde 68 günlük direnişleri sonrası ülkede yeni bir sürecin başladığına dikkat çeken Dilekçi, var olan sürecin biran evvel müzakereye evrilmesi gerektiğini dile getirdi. 


TUHAD-FED Genel Sekreteri Lütfü Yılmaz da Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden siyasi tutsakların göndermiş olduğu mesajı okudu. Konuşmaların ardından binlerce kişi Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları ile Hemê Hacî ve Diyar'ın verdiği konser ile saatlerce halay çekti. 
 
Konser, "Bijî berxwedana zindana" sloganıyla sona erdi. (DİHA)

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER