Demokratik Bölgeler Partisi (D...
MEBİT

DBP Van Gençlik Meclisi Konferansı başladı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van Gençlik meclisi tarafından düzenlenen ‘Örgütlü gençlik ile özgür önderliğe’ konferansı başladı.

Abone Ol

2015-01-25 23:07:00 | Son Güncelleme : 2024-03-24 10:43:40

DBP Van Gençlik Meclisi Konferansı başladı

Nuda Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan ‘Örgütlü gençlik ile özgür önderliğe’ konferansına HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, İpekyolu ve Özalp belediye eş başkanları ile Barış Anneleri Meclisi, DBP il ve ilçe Gençlik meclisi, ve YÖ-DER katıldı.


Konferans salonuna  “Sömürgeciliği söküp at özgür alanları yarat”, “Örgütlenen gençlikle özgür önderliğe”, “Kobanê direnişi ruhuyla Kürdistan’ı özgürleştirelim, 2015 yılını zaferle taçlandıralım”, “Rojava’nın gençlik ruhu Bakur’da vücut bulacak” yazılı pankartlar ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kobanê’de fedai eylem yapan Arin Mirkan’ın dev posterleri asıldı.


Konferansta söz alan Özdal Üçer, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin bir kaç genç insanın bir araya gelmesi ile başladığını hatırlatarak, “Gençlik isterse başaramayacağı şey yoktur. Kürdistan gençliği bu mücadelenin kalbidir, yüreğidir. Bugün Kobanê’de, Şengal’de gençlerimizi yüreğini, canını ortaya koyuyor. Bu gençlik için ne yaparsak yapalım azdır” diye konuştu.


DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin’de geçmişten günümüze kadar gençlik üzerinde kirli politikaların yürütüldüğünü belirterek, düşmanın gençliği ele geçirdiğinde Kürtleri de ele geçirmiş olacağını söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bunu fark ettiğini, bunun için gençlere ve kadınlara ayrı bir misyon yüklediğini ifade eden Şahin, “Önderliğin gençliğe ve kadınlara yüklediği misyon ile bugün Rojava’da tarihsel bir devrime öncülük ediyoruz. Bu devrimin başında Kürdistan gençliği vardır. Bu devrimin öncülüğünü gençler yaptığı için Rojava devrimini söndürmek istiyorlar. Gençleri katliamdan geçiriyorlar. Bugün Cizre’de yaşanan direnişte gençlik direnişidir” dedi.


Sistemin kendini kaybetmiş, özünden kopmuş ve apolitik bir gençlik yaratmak istediğini dile getiren Şahin, “Önderliğin Apocu ruhlu çocukları egemenlerin oyunlarına gelmeyecek. Gençler Kürdistan’ın dört parçasında destan yazmaya devam edecek” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.(ANF)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER