Peygamber Sevdalıları Platform...
MEBİT

Peygamber Sevdalılarından Fransa'ya Tepki

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, Hz. Peygambere yapılan çirkin saldırıyı lanetleyerek, Fransız bayrağını yakarak tepki gösterdi.

Abone Ol

2015-01-24 15:07:00 | Son Güncelleme : 2021-06-25 19:58:57

Peygamber Sevdalılarından Fransa'ya Tepki

Hz. Ömer Camisinde kılınan Cuma namazı sonrası bir araya gelen onlarca Peygamber Sevdalısı, Fransa’ya lanet okudu. Burada basın metnini okuyan Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörü üyelerinden Mehmet Ali Arpa, son yıllarda dünyanın dört bir tarafında küresel emperyalizm sonucu kanları akıtılan ve toprakları işgal edilen İslam ümmetinin, küresel güçlerin piyonları tarafından virüs gibi yayılan islamofobya ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Müslümanların camilerinin ateşe verildiği, çarşaflı kadınların ve sakalından dolayı müminlerin alışveriş merkezlerine, lokantalarına alınmadığını, çocukların okullarda baskıya maruz kaldığını ve en temel hakları olan İslami eğitiminin kısıtlandığını vurgulayan Arpa, “Sözde ey çağdaş ve özgür batı. Senin özgürlükten kastın sadece ahlaksızlık ve İslam karşıtlığına ses çıkarmak mı?” dedi.

 

 


Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı karikatürle Hz. Peygambere hakarete yeltendiğini ve Hz. Peygamber’in şahsında 1,5 milyar Müslüman’ın mukaddesatına saldırdığını ifade eden Arpa, şunları söyledi: “İslam’a ve mukaddesata saldırıları fikir özgürlüğü olarak yutturmaya çalışanlar ve bu alçak derginin Türkçesi yerli Charlie Hebdo’lara buradan sesleniyoruz. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktan vazgeçin. Ekmeğini yiyip, suyunu içtiğiniz bu topraklarda, bu toprakların gerçek sahiplerine saldırmaktan vazgeçin. Bunun yanında bütün dünyaya tekrar sesleniyoruz. Sebep her ne olursa olsun bu ümmet İslam’ın aziz Peygamberi’ne yapılan saldırılara asla sessiz kalmayacak ve bizlere düşen bugünden tezi yok, Peygamberimizi daha fazla okumak, onun kutlu hayatını çocuklarımıza, nesillerimize anlatmaktır. Bizlere bıraktığı Kur’an ve sünnete daha bir sıkı sarılmaktır.”

 

 


'Anam babam sana kurban olsun ya Resulallah' ve 'Charli Hebdo ve benzerlerine lanet olsun, onları cehenneme gönderen şehitlerimize selam olsun' pankartı açan Peygamber Sevdalıları, daha sonra Fransa bayraklarını ateşe verdi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER