Yetkililerin sürücü kursların...
MEBİT

Şabaniye Sakinlerinden Sürücü Kurslarına Tepki!

Yetkililerin sürücü kurslarına yeni bir pist bulamaması tepkilere neden olurken, konuyla ilgili görüştüğümüz Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Öner Yiğit, UKOME'de bu sorunu görüştüklerini ve çözdüklerini söyledi.

Abone Ol

2015-01-24 14:27:00 | Son Güncelleme : 2023-07-06 16:02:57

 Şabaniye Sakinlerinden Sürücü Kurslarına Tepki!

Sürücü Kursları'na Kale yolunda direksiyon eğitimi yasaklanınca bu kez de Şabaniye Caddesi Hakkâri Devlet Yolu, direksiyon eğitim alanı olarak kullanılmaya başlandı. Mahalle sakinleri burada eğitim yapılmaması için ilgili yerlere dilekçelerle başvuruda bulundu ancak burası halen kurs pisti olarak kullanılıyor.  Yetkililerin sürücü kurslarına yeni bir pist bulamaması tepkilere neden olurken, konuyla ilgili görüştüğümüz Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Öner Yiğit, UKOME'de bu sorunu görüştüklerini ve çözdüklerini söyledi.

"ESKİ YERLERİNE GİDECEKLER"
Konuyu birçok defa görüştüklerini belirten Yiğit, şunları söyledi:
"Şabaniye Caddesi Hakkâri Devlet Yolu'nun direksiyon eğitim alanı olarak kullanılması mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Bu çerçevede mahalle muhtarı ve sakinleri defalarca dilekçe ile UKOME'ye başvurmuşlardı. Ayrıca bu pistin burada kaldırılması için mahalle sakinlerinden imza toplanmıştı. Bu nedenle halkın bu tepkisini UKOME'de değerlendirdik ve sürücü kurslarının eski yerine yani kale yoluna taşınmasına karar verdik."

"GÜVENLİ DEÐİLDİ"
Şabaniye Caddesi Hakkâri Devlet Yolu'nun bir kısmının mahkemelik olduğunu ve bu nedenle trafiğe kapatıldığına da dikkat çeken Yiğit, şunları kaydetti:
"Bu nedenle bu yol sürücü adayları için sağlıklı ve güvenli bir yol değildi. Kale yoluna tekrar geri dönmeleri belki daha iyi ve güvenli bir eğitim almalarını sağlayacaktır. UKOME'de oy birliği ile böyle bir karar aldık. İnşallah 15-20 güne kadar artık bütün sürücü kursları kale yolunda eğitim verecek."

"CAN GÜVENLİÐİ YOK"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir de, "Şabaniye Caddesi Hakkâri Devlet Yolu'nun direksiyon eğitim alanı olarak kullanılmasına karşıyız. Çünkü burada can güvenliği denen bir şey kalmadı.
Bu konuda birçok girişimde bulundum ve dilekçe dahi verdim. Yetkililer bana sürücü adaylarına yeni pist arayışında olduklarını ilettiler" dedi.

"AKSİNE DÜŞÜNÜYORLAR"
Van'ın artık Büyükşehir olduğunu ve sürücü adaylarına özel pist alanı oluşturması gerektiğini belirten Bilir, şunları söyledi:
"Cadde esnafı ise mahalle sakinlerinin aksine düşünüyor. Bu pistin burada kaldırılmasını istemediklerini bana söylediler. Gerekçeleri ise sürücü adaylarının bu caddeyi canlandırması ve alışveriş yapmasıdır. Bizde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ancak şu da gerçek ki burada sürücü adayları tehlike saçıyor. En ufak bir kazada kimse bunun altında kalkama ve hesabını veremez diye düşünüyorum"

KAYNAK: Prestij Gazetesi

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER